Ook de manier van spelen maakt Van Bommel blij

Ook de manier van spelen maakt Van Bommel blij
2 min

“In eerste instantie wil je natuurlijk winnen, maar ik ben ontzettend blij met de manier waarop we hebben gespeeld.” Met die woorden opende Mark van Bommel de persconferentie na afloop van PSV - BATE Borisov (3-0) en daarmee verwees hij naar het overtuigende spel, waarmee zijn ploeg zich woensdagavond plaatste voor de groepsfase van de UEFA Champions League.

Sfeer
“Je ziet het ook aan de sfeer in het stadion”, complimenteerde Van Bommel vervolgens het PSV-publiek dat vrijwel onophoudelijk achter de ploeg stond. “We willen ook op een bepaalde manier spelen. Als dat dan in fases zo uitkomt, is het mooi. Soms is het taak dat als het niet loop, je er alsnog voor zorgt dat je de wedstrijd wint. Dat moest bijvoorbeeld in Zwolle.”

Ongrijpbaar   
Woensdagavond was PSV zo goed als de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Alleen de eerste vijf minuten stond Van Bommels ploeg eventjes onder druk. Na de vrije trap van Hirving Lozano (lat) was die druk direct weg en speelde PSV vol vertrouwen. “Ongrijpbare dingen als zoiets heb je soms nodig om wedstrijden om te draaien. Na verloop van tijd ga je dat ook voelen als team en weet je dat je juist dan moet toeslaan”, aldus Van Bommel die ook eventjes stilstond bij de staat van het Nederlands voetbal.

Nederlands voetbal 
Naast PSV plaatste namelijk ook Ajax zich voor de groepsfase. “Het is heel belangrijk voor het Nederlands voetbal. Deze punten blijven volgens mij vijf jaar staan. Het zou mooi zijn als we daar nog een hoop punten aan kunnen toevoegen. Of ik morgen bij de loting een wenstegenstander heb? Nee, als je dat hebt, komt het vrijwel nooit uit.”