Ongelukkige nederlaag PSV Vrouwen in Enschede

Het vrouwenteam van PSV reisde voor de tweede wedstrijd in de play-offs af naar Enschede om het op te nemen tegen FC Twente. Na de sterke start tegen Ajax wilde de ploeg van Rick de Rooij ook tegen de Tukkers een goed resultaat halen.

Zowel PSV als FC Twente konden in het begin van de wedstrijd niet echt goed uitgespeelde kansen creëren. Het enige echt gevaarlijke moment kwam van Esmee Brugts. Het jonge talent probeerde het van verre afstand, maar zag haar dappere poging gekeerd worden. Ondanks dat er niet veel kansen waren, werd er wel gescoord. Ietwat gelukkig viel de bal in de zestien voor de voeten van Pattiwael en die zette, net zoals vorige week tegen Ajax, PSV Vrouwen op voorsprong door beheerst binnen te schieten. Een voorsprong, die amper vijf minuten later teniet werd gedaan door Renate Jansen. De aanvoerster van FC Twente zag haar hoekschop direct in het doel verdwijnen.

Ongelukkig in de afronding
Met deze gelijke stand begonnen beide ploegen voortvarend aan de tweede helft en vielen er ook meer kansen te noteren aan beide kanten. Zo werden maar liefst drie doelpogingen, kopballen van Nouwen en Brugts en een hoekschop van Van Dooren, van PSV van de lijn gehaald. Ongelukkig en zuur. Want een kwartier voor tijd profiteerde FC Twente van niet goed uitverdedigen van PSV, 2-1. In de slotfase probeerde De Rooij met wat omzettingen wel nog een gelijkmaker te forceren, maar uiteindelijk lukte dat niet.

Zo moet PSV voor nu de koppositie in de Eredivisie Vrouwen laten aan FC Twente. Maar er zijn nog vier duels te spelen, te beginnen volgende week in Den Haag.