Onderschat RKC niet: Dit wil je weten over RKC Waalwijk - PSV

Onderschat RKC niet: Dit wil je weten over RKC Waalwijk - PSV
2 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote uit wat je moet weten over de wedstrijden die PSV speelt. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij nummer 12 RKC Waalwijk. De laatste keer eindigde dit duel in een 1-3 overwinning voor PSV.

Mindere fase in Waalwijk
Van de laatste vier Eredivisie-duels in Waalwijk, verloor PSV er drie. In totaal ging PSV 25 keer op bezoek bij de provinciegenoot en verloor het er vier keer. Vijftienmaal ging de club er met de volle buit vandoor.

Twee op een rij
PSV kan voor het eerst sinds 28 oktober 2006 en 6 december 2009 opeenvolgende uitwedstrijden winnen van RKC Waalwijk. In 2007-2008 en 2008-2009 speelden de Waalwijkers op het tweede niveau. Daarna won PSV geen enkele keer meer twee keer op rij in Waalwijk.

Dertig punten
Bij winst komt PSV na speelronde 13 op 30 punten in de Eredivisie. Vorig seizoen stond de club na dertien duels op 24 punten.

Malen jaagt op Locadia
Donyell Malen was tot dusver 28 keer trefzeker in de Eredivisie. Hij kan de zevende PSV’er worden die er voor zijn 22e verjaardag dertig inschiet. De laatste die dat lukte was Jürgen Locadia in 2015. Malen wordt 19 januari 22, tot die tijd speelt PSV nog vijf Eredivisie-wedstrijden.

Trefzeker buitenshuis
Mario Götze speelde in twee uitwedstrijden dit Eredivisie-seizoen mee. In elk van die twee wedstrijden scoorde de Duitser. Hij speelde dus nog geen uitduel zonder een goal te maken.

Opmerkelijk rijtje
Bij een doelpunt van Götze in Waalwijk komt hij in een klein rijtje te staan met spelers die deze eeuw in hun eerste drie uitwedstrijden bij een club tot scoren kwamen. Thomas Buffel deed dit in 2002 bij Feyenoord, Erik Nevland in 2004 bij FC Groningen en Jeffrey Vlug in 2006 voor Sparta Rotterdam. De enige PSV’er die dit ooit lukte was Willy van der Kuijlen in 1964.