Olympiacos FC uiteen gezet en Mvogo in de spits

Olympiacos FC uiteen gezet en Mvogo in de spits
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Tactische analyse Olympiacos FC
In een uitgebreide analyse zet Voetbal International Olympiakos Piraeus tactisch uiteen. Het voetbalblad denkt dat PSV vooral kansrijk kan zijn in de omschakeling en bij standaard situaties – ondanks de lengte die de Grieken in de ploeg hebben. Echter waarschuwt journalist Pieter Zwart ook: “Olympiakos komt qua profiel overeen met ploegen waarmee PSV het dit seizoen lastig had. De sleutelspeler is volgens hem Mathieu Valbuena: “Als hij in de ploeg komt verandert er echt iets.” 

Van ’t Schip geeft beide ploegen evenveel kans
John van ’t Schip, hoofdcoach van het Griekse nationale elftal, geeft vanavond beide ploegen evenveel kans. "Als PSV in goeden doen is, hebben ze veel kwaliteit, met name voorin. Maar Olympiakos steekt er in Griekenland inmiddels wel behoorlijk bovenuit, qua aantal landstitels in de laatste twintig jaar en daardoor ook qua financiële middelen en selectie", zo vertelt Van ’t Schip aan het ANP.

Mvogo in de spits
Ineens is het zo gek niet meer de Yvon Mvogo goed kan meevoetballen. Als kleine jongen was hij op de pleintjes namelijk altijd voorin te vinden. "Daar heb ik wel de basis gelegd voor mijn voetbalkwaliteiten,” vertelt de Zwitserse doelman aan Omroep Brabant. Toch koos Mvogo ervoor om in de goal te staan. "Ik merkte dat ik wel aardig was in keepen. Je kunt heel belangrijk zijn voor je team. En ik vond het fijn dat je veel overzicht had, daar geniet ik nu nog steeds van."

Schenkeveld waarschuwt PSV voor spits
De Nederlandse voetballer Bart Schenkeveld won afgelopen zondag met zijn club Panathinaikos van Olympiakos. Een unicum, want zij zijn dit seizoen de eerste Griekse ploeg die dat voor elkaar krijgt. Olympiakos was tot dusver ongeslagen in de competitie. Schenkeveld waarschuwt PSV dan ook voor het gevaar van de Griekse koploper. “Ze hebben heel veel lengte in de ploeg en Youssef El-Arabi is een gehaaide spits”, aldus Schenkeveld over de aanvaller die er dit seizoen als zeventien in wist te leggen.