Nouwen bij Oranje Leeuwinnen

Nouwen bij Oranje Leeuwinnen
1 min

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 25 speelsters waaronder PSV’er Aniek Nouwen uitgenodigd voor het trainingskamp in Zuid-Afrika. Het is de eerste voorbereidingsactiviteit van de Nederlands vrouwenvoetbalelftal op weg naar het WK in Frankrijk.

Vijf internationals actief    
De Leeuwinnen verblijven van 14 tot en met 21 januari in Zuid-Afrika. Op zaterdag 19 januari om 15.00 uur (lokale tijd) staat een oefenduel gepland met WK-deelnemer Zuid-Afrika. Daarnaast is jeugdinternational Janou Levels opgeroepen voor Oranje O19. Zij reist af naar Portugal voor twee oefenwedstrijden tegen Noorwegen (18 januari) en Engeland (20 januari).

Verdediger Anna Björk Kristjánsdóttir meldt zich bij de IJslandse ploeg voor een duel tegen en in Schotland (21 januari). Aanvallende middenvelder Davinia Vanmechelen is geselecteerd voor de Belgische Red Flames. Vanmechelen werkt een individueel programma in België af en voegt zich donderdag bij de nationale ploeg. Dominique Bond Flasza reist af naar Jamaica voor een oefenstage, tevens ter voorbereiding op WK 2019. De vijf internationals van PSV voegen zich volgende week in voorbereiding op het bekerduel PSV - ADO Den Haag weer bij het team.