Nipte nederlaag voor PSV Vrouwen

PSV Vrouwen kwam een vroege achterstand in Amsterdam niet meer te boven ondanks een sterke tweede helft. Tegen koploper Ajax werd met 1-0 verloren. Het is de tweede nipte nederlaag op rij in de play-offs.

Slappe start PSV
PSV Vrouwen startte slap aan de topper in Amsterdam en liet het initiatief aan de thuisploeg. Van den Bighelaar zette haar ploeg al in de 11e minuut op voorsprong door van dichtbij raak te schieten: 1-0. Keepster Christ kon daarna aan de bak om haar ploeg te behoeden voor grotere schade. Voor PSV Vrouwen kwam op aangeven van Nouwen de grootste kans voor Koopmans waarbij ze alleen voor de goal verscheen. De matchwinner van de vorige editie stuitte echter op keepster Sarasola. De ruststand was 1-0.

Sterk uit de kleedkamer
PSV Vrouwen kwam de tweede helft met nieuwe overtuiging de kleedkamer uit. PSV meldde zich nadrukkelijk op de helft van Ajax en zette de thuisploeg onder druk. Het goede spel wist PSV niet te bekronen met een doelpunt waardoor keepster Sarasola haar doel schoon hield. PSV’er Christ hield haar ploeg in de slotfase bij een snelle uitbraak van Ajax op de been. PSV Vrouwen verliest met 1-0. Door het verlies in Amsterdam gaan FC Twente en Ajax uitmaken wie landskampioen wordt in de Eredivisie Vrouwen, PSV Vrouwen kan nog hooguit tweede worden.

Opstelling: Christ, Akkerman, Moorrees (’32 van Schijndel), Nouwen, Kuijpers, Koopmans (’82 Raaijmakers), Folkertsma, Lewerissa, Coolen (’73 Susanna), van de Wetering.