Nieuws | Van Veen en Van Breukelen treden af als Commissaris; Verhagen benoemd tot opvolger

Nieuws | Van Veen en Van Breukelen treden af als Commissaris; Verhagen benoemd tot opvolger
2 min

Paul Verhagen is per 1 oktober 2023 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Hij is de opvolger van Ton van Veen die onlangs bekend maakte zijn commissariaat bij PSV te beëindigen. Voor de eveneens afgetreden Hans van Breukelen wordt nog naar een opvolger gezocht

Het aftreden van Van Veen en Van Breukelen en de benoeming van Verhagen werd op 27 september geformaliseerd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van PSV. Ton van Veen was commissaris sinds 2016. Eerder dit jaar werd hij benoemd tot CEO van Jumbo, waardoor hij na zeven jaar heeft moeten besluiten te stoppen als commissaris bij PSV. Van Veen was tevens voorzitter van het auditcommissie. 

Hans van Breukelen, voormalig doelman van Oranje en PSV, was van 2010 tot 2016 al lid van de Raad van Commissarissen van PSV. In 2019 trad hij opnieuw toe tot het controlerende orgaan binnen de club. Doordat hij zich niet herverkiesbaar heeft gesteld, komt er ook aan zijn tweede termijn een einde. De Raad van Commissarissen heeft de opvolgingsprocedure gestart voor een nieuwe voetbalcommissaris. 

De Raad van Commissarissen en PSV zijn Ton van Veen en Hans van Breukelen zeer dankbaar voor hun niet aflatende inzet en hun bijdrage aan het versterken van zowel de financiĆ«le als sportieve basis van PSV. 

Indrukwekkend cv 
Met Paul Verhagen is er een krachtige opvolger benoemd voor de positie van Van Veen. De CFO van ASM heeft de afgelopen dertig jaar een indrukwekkend cv opgebouwd. Zo was hij CFO executive VP van Philips Lighting en financieel directeur bij Fugro. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van de TU Delft en ASMPT. Paul zal tevens de rol van voorzitter auditcommittee op zich nemen. 

Met de benoeming van Verhagen bestaat de Raad van Commissarissen uit President Commissaris Robert van der Wallen, Ingrid Wolf-De Jonge, Klaas Dijkhoff en Paul Verhagen.