Nieuws | PSV zet handtekening onder verbeterde CAO PSV Vrouwen

Nieuws | PSV zet handtekening onder verbeterde CAO PSV Vrouwen
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen krijgt een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. De huidige CAO, die in 2020 in het leven werd geroepen, wordt verlengd tot de zomer van 2026. Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers ziet het als de volgende stap in een lopend professionaliseringstraject.

De nieuwe CAO is ondertekend door PSV, ProProf en VVCS en bevat minimumvoorwaarden over onder andere salaris, vakantiedagen en doorbetaling tijdens langdurige blessures of onvoorzien verzuim. Deze komen in grote lijnen overeen met de voorwaarden die mannelijke spelers bij PSV hebben. Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart zette zijn handtekening onder het document. Sinds zijn aanstelling is de vrouwentak bij zijn portfolio inbegrepen. 

PSV loopt voorop
“We willen onze speelsters zo goed mogelijk faciliteren op het veld en daarbuiten. Met de nieuwe CAO verbeteren de voorwaarden voor alle contractspelers. Daarnaast worden vanaf 2024 alle spelerscontracten op full prof niveau gesloten.", vertelt Doreleijers. Het liefst ziet de Manager Vrouwenvoetbal een overeenkomst voor alle clubs in de Vrouwen Eredivisie, maar zover is het nog niet: “PSV loopt, samen met een aantal andere clubs, hierin voorop. Het is een teken dat het vrouwenvoetbal een goede plek heeft ingenomen binnen de organisatie.” 

Volgende generatie
Buitenspeelster Zera Hulswit was namens de selectie aanwezig bij het tekenmoment. “Het is een erg mooie dag voor ons en het vrouwenvoetbal. Dit is niet alleen belangrijk voor de huidige selectie, maar ook voor de generaties talent die komen gaan.”