Nieuws | PSV Vrouwen verlengt met keepster Alkemade

Nieuws | PSV Vrouwen verlengt met keepster Alkemade
2 min
Vrouwen

Lisan Alkemade heeft haar contact bij PSV Vrouwen verlengd. De keepster heeft haar handtekening onder een nieuw contract gezet, dat haar tot 2025 aan het team verbindt. Alkemade is dit seizoen de nieuwe nummer één onder de lat bij PSV Vrouwen.

Vaste waarde
De 20-jarige keepster uit Lisse speelt sinds 2019 voor PSV Vrouwen en maakte in april 2021 haar debuut in het betaald voetbal tegen PEC Zwolle. Afgelopen seizoen was ze al een vaste waarde tijdens het bekertoernooi. Na leerzame periodes achter voorgangers Eli Sarasola en Sari van Veenendaal is Alkemade sinds dit seizoen de nieuwe nummer een onder de lat.

Blij met verlenging
Alkemade is een belofte in het nationale keepersgilde en doorliep vooralsnog alle jeugdteams van Oranje. Momenteel speelt ze bij Jong Oranje. “Ik heb hier al mooie stappen kunnen maken en ben in Eindhoven op mijn plek. Na mijn eerste grote toernooi met Oranje O20 op het WK in Costa Rica was al snel duidelijk dat we van beide kanten wilden verlengen. Het geeft mij een goed en rustig gevoel dat je weet waar je staat en naar welke doelen we samen toe willen werken.”

Vrouwen