Nieuws | PSV Vrouwen neemt afscheid van zeven speelsters

Nieuws | PSV Vrouwen neemt afscheid van zeven speelsters
2 min
Vrouwen

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Ajax op 22 mei neemt PSV samen met de fans afscheid van zeven PSV speelsters. De contracten van Jeslynn Kuijpers, Julie Biesmans, Mandy van den Berg-Carreras, Esmee Brugts, Caroline Rask, Daniëlle de Jong en Kika van Es eindigen na dit seizoen.

Jeslynn Kuijpers
Voor Miss PSV komt er na elf seizoenen en één bekertitel een einde aan haar PSV-periode. Jeslynn Kuijpers speelde sinds de oprichting van de vrouwentak voor PSV en is met 255 duels de absolute recordhouder. 

Esmee Brugts
Esmee Brugts verlaat PSV Vrouwen na drie seizoenen en 75 duels. De aanvalster ontwikkelde zich tot smaakmaker en Oranje-international. Esmee kiest na het WK voor een nieuwe stap in haar loopbaan. 

Julie Biesmans
Julie Biesmans neemt na vier seizoenen afscheid van PSV. De Belgisch international kwam in totaal tot 86 duels in het rood-wit. Ze begon haar periode als verdedigster en neemt afscheid als middenveldster. 

Kika van Es
Het tweede PSV-tijdperk van Kika van Es komt tot een einde. De Oranje-international keerde dit seizoen terug bij ‘haar club’. Van Es kwam in totaal tot 74 optredens voor PSV. 

Mandy van den Berg-Carreras
Mandy van den Berg-Carreras heeft bekendgemaakt dat ze haar actieve voetbalcarrière, na zestien seizoenen op het hoogste niveau, beëindigt. De voormalig Oranje-international speelde drie seizoenen en 61 duels voor PSV. 

Caroline Rask
Na twee seizoenen wordt er tevens afscheid genomen van de Deense middenveldster Caroline Rask. Rask, die veel blessureleed kende, kwam tot 19 wedstrijden in het PSV-shirt.

Daniëlle de Jong
PSV maakte in februari bekend dat De Jong na afloop van haar contract vertrekt. De keepster speelt vanaf aankomend seizoen voor FC Twente.