Nieuws | PSV reist met 24 spelers af naar Noorwegen

Nieuws | PSV reist met 24 spelers af naar Noorwegen
2 min
PSV1

PSV reist woensdagochtend met 24 spelers naar Bodø voor het zesde en laatste duel in de groepsfase van de UEFA Europa League. Hoofdcoach Ruud van Nistelrooij kan in deze wedstrijd geen beroep doen op Philipp Max, Mauro Junior, Jarrad Branthwaite, Boy Waterman en Ibrahim Sangaré. De talentvolle verdediger Emmanuel van de Blaak (17) uit PSV Academy maakt zijn debuut bij de selectie.

Drie zieken
Sangaré, Mauro en Branthwaite zijn ziek, Max en Waterman beiden nog niet fit. Yorbe Vertessen maakt zijn rentree in de selectie. Hij is hersteld van de blessure die hij opliep tegen sc Heerenveen. Naast Van de Blaak maken ook Mathijs Tielemans en doelman Niek Schiks voor het eerst deel uit van een Europese selectie bij een uitduel. De drie talenten werden een groot gedeelte van hun jeugdopleiding opgeleid op PSV Academy.

Van de Blaak tekende afgelopen zomer bij tot 2025. Bekijk hieronder de video.

Programma
PSV speelt donderdag de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League tegen het Noorse FK Bodø/Glimt. De eerdere ontmoeting tussen deze twee ploegen eindigde in een gelijkspel. Later vandaag traint Van Nistelrooij met zijn ploeg in het Aspmyra Stadion. In datzelfde stadion blikt hij later ook vooruit op de wedstrijd. Hieronder de volledige selectie voor de wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt.

Selectie
Benitez, Hoever, Teze, Obispo, Ramalho, Simons, De Jong, Madueke, Gakpo, Guti, Drommel, Til, El Ghazi, Veerman, Bakayoko, Mwene, Vertessen, Sávio, Oppegard, Ledezma, Seelt, Schiks, Tielemans, Van de Blaak

wedstrijden
PSV1