Nieuws | PSV neemt afscheid van vijftal Jong PSV-spelers

Nieuws | PSV neemt afscheid van vijftal Jong PSV-spelers
3 min
Jong

De finale van de Premier League International Cup betekent voor vijf spelers ook het einde van hun PSV-loopbaan. De contracten van Mohammed Amin Doudah, Ilyas Bougafer, Tyrick Bodak en D'Leanu Arts lopen af en worden niet verlengd. Daarnaast komt de huurperiode van Dante Sealy tot een einde.

Mohammed Amin Doudah
Na tien jaar verlaat Mohammed PSV Academy. De middenvelder doorliep alle jeugdelftallen. Op 6 november 2020 maakte hij tegen FC Den Bosch zijn debuut voor Jong PSV. In totaal speelde hij 55 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin kwam hij één keer tot scoren. Mohammed kwam alleen in oefenwedstrijden uit voor PSV-1. 

Dante Sealy
Na twee jaar komt er een einde aan de periode van Dante Sealy bij PSV. Het tweejarig huurcontract met FC Dallas loopt ten einde. De aanvaller kwam 53 keer in actie voor Jong PSV en kwam zes keer tot scoren. Zijn hoogtepunt was ongetwijfeld zijn hattrick in de 5-3 uitoverwinning bij Almere City. Ook Dante speelde alleen in oefenwedstrijden voor de A-selectie. 

Ilyas Bougafer
In de zomer van 2018 kwam Ilyas naar PSV Academy waar hij drie jaar later zijn debuut maakte voor Jong PSV. De 20-jarige linksbuiten werd in januari 2022 voor een halfjaar verhuurd aan Willem II, waar hij uitkwam voor de Onder 21. Hij kwam acht keer in actie voor Jong PSV. 

Tyrick Bodak
De nu 21-jarige Tyrick verruilde in 2019 De Graafschap voor PSV Academy. De doelman maakte nooit zijn debuut voor Jong PSV, maar was wel regelmatig aanwezig als tweede keeper. In zijn periode bij PSV werd hij A-international van Curaçao. Hij speelde drie oefeninterlands voor het Antilliaanse eiland.  

D'Leanu Arts
Al sinds 2011 maakt D’Leanu onderdeel uit van PSV Academy. De Veghelse vleugelverdediger doorliep alle jeugdelftallen voordat hij op 19-jarige leeftijd zijn debuut maakte voor Jong PSV. In totaal kwam hij elf keer in actie voor de beloften. Hij maakte alleen in een oefenwedstrijd minuten voor PSV 1. 

PSV bedankt alle spelers die aan het einde van het seizoen PSV Academy verlaten voor de bewezen diensten. De club wenst hen het beste toe in de voortzetting van hun loopbaan.