Nieuws | PSV loot Borussia Dortmund in achtste finales UEFA Champions League

Nieuws | PSV loot Borussia Dortmund in achtste finales UEFA Champions League
2 min
PSV1

PSV gaat het in de eerste ronde van de knock-outfase van de UEFA Champions League opnemen tegen Borussia Dortmund. De hoofdmacht speelt eerst in zijn eigen Philips Stadion en gaat daarna naar Duitsland.

Waar PSV tweede werd in een poule met Sevilla FC, RC Lens en Arsenal FC, kon Borussia Dortmund zich aan het einde van zes Europese speelrondes koploper noemen van Groep F. De Duitsers verzekerden zich pas op de laatste speeldag van de laatste zestien na een remise (1-1) tegen Paris Saint-Germain. ‘Die Schwarzgelben’ hielden naast de Fransen ook AC Milaan en Newcastle United onder zich. De club bekleedt op dit moment de vijfde plaats in de Duitse Bundesliga.

Bekende gezichten
In de voorhoede van de Duitse club speelt een oude bekende van PSV: Donyell Malen. De snelle buitenspeler kwam tussen 2018 en 2021 bijna 120 officiële wedstrijden uit voor de club en was daarin 55 keer trefzeker.

Hoofdcoach Peter Bosz is de Duitse bodem niet vreemd: hij stond in het seizoen 2017-2018 aan het roer bij de club uit Noordrijn-Westfalen. “Ik heb ervaren wat voor een grote club het is. Qua toeschouwers is het misschien wel de grootste van Europa, dat is erg indrukwekkend.” Hij kijkt uit naar de Europese confrontatie. “Ik ken nog veel mensen bij de club en verheug me op het duel.”

De thuiswedstrijd in de achtste finales wordt op 13, 14, 20 of 21 februari gespeeld. De exacte datum wordt later vandaag bekend.