Nieuws | PSV levert Eredivisie speler- en talent van de maand november

Nieuws | PSV levert Eredivisie speler- en talent van de maand november
2 min
PSV1

Joey Veerman en Johan Bakayoko zijn verkozen tot respectievelijk speler- en talent van de maand november. De middenvelder en aanvaller ontvangen de eretitel op basis van statistieken en stemmen van voetbalfans. Beide prijzen worden maandelijks uitgereikt door de Eredivisie.

PSV speelde in november Eredivisieduels met Heracles Almelo (6-0), PEC Zwolle (4-0) en FC Twente (3-0). Hierin kwam hij drie keer negentig minuten in actie, tekende voor één doelpunt en assist en werd zowel tegen Heracles als tegen FC Twente door fans verkozen tot man of the match. In 2020 werd Joey als voetballer van sc Heerenveen al eens talent van de maand.

“Voetballen is alles behalve een soloprestatie en uiteindelijk ben ik vooral bezig met de prijzen die aan het einde van het seizoen worden uitgereikt. Toch is het altijd lekker om een stukje erkenning te krijgen. Ik zit in een goede fase van mijn carrière die ik graag nog even doortrek”, vertelt de Volendammer bij ontvangst van de prijs.

Talent van de maand

De pas 20-jarige Johan Bakayoko was in november goed voor drie assists en één doelpunt. Daarmee prolongeert hij de titel, want in oktober werd hij ook al verkozen tot talent van de maand. “Het is speciaal om verkozen te worden tot ‘talent van de maand’, maar twee keer achter elkaar is helemaal bijzonder. Ik leer veel van mijn medespelers en ben dankbaar voor het vertrouwen wat ik elke week krijg.”