Nieuws | PSV in unieke spelersbus op weg naar Amsterdam

Nieuws | PSV in unieke spelersbus op weg naar Amsterdam
2 min
PSV1

De selectie van PSV reist zondag in een unieke bus naar de Johan Cruijff ArenA. Mede dankzij Official Partner TOTO is de spelersbus eenmalig voorzien van succeswensen en aanmoedigingskreten. De teksten zijn ingestuurd door supporters en gericht aan de spelers en staf van Hoofdcoach Ruud van Nistelrooij, die het in Amsterdam moeten doen zonder steun in het stadion. De supporterscampagne kreeg afgelopen week in Eindhoven vorm. Letterlijk.

Omdat er op last van de Amsterdamse burgemeester geen PSV-supporters bij de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA aanwezig mogen zijn, tuigden PSV en TOTO in oktober een supporterscampagne op die fans toch bij de wedstrijd kon betrekken. In aanloop naar Ajax - PSV riep PSV supporters via verschillende sociale media-platformen op om wensen of aanmoedigingsteksten in te sturen, waarmee het de spelersbus kon voorzien van persoonlijke succeswensen. De meest unieke en passende inzendingen werden door graffiti-artiesten uit Eindhoven (zelf ook fans van PSV) op een aan de buitenkant gestripte spelersbus gespoten.

In totaal werden er vele honderden aanmoedigingen, kreten en supporterssongs ingestuurd. Daarna werd een ontwerp gemaakt en namen de artiesten de bus onder handen. De unieke spelersbus wordt enkel bij Ajax - PSV gebruikt. Bij de eerstvolgende (uit)wedstrijd beschikt de club weer over de reguliere spelersbus. De supporterscampagne wordt door PSV ondersteund in de verslaggeving rond de wedstrijd. Check daarvoor al onze social media-kanalen. Hieronder vind je meer foto’s van de bus.