Nieuws | PSV domineert elftal van de maand en levert grootste talent

Nieuws | PSV domineert elftal van de maand en levert grootste talent
2 min
PSV1

De bijzonder goede resultaten in april zijn erkend door de Eredivisie. In het elftal van de maand zijn maar liefst zeven PSV’ers opgenomen. Daarnaast is Johan Bakayoko uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand.

Luuk de Jong, Malik Tillman, Joey Veerman, Olivier Boscagli, Jordan Teze, Johan Bakayoko en Mauro JR zijn alle zeven opgenomen in het elftal van de maand. Met overwinningen op Excelsior Rotterdam (2-0), AZ (5-1), Vitesse (6-0) en sc Heerenveen (8-0) was PSV oppermachtig in april. De hoofdmacht scoorde 21 keer en kreeg slechts één doelpunt tegen. 

Statistieken
Naam Minuten gespeeld Doelpunten Assists
Luuk de Jong 351 5 3
Johan Bakayoko 348 4 1
Malik Tillman 333 3 5
Joey Veerman 349 2 2
Mauro JR 263 1 0
Jordan Teze 347 0 4
Olivier Boscagli 318 0 0


Talent van de Maand
Naast zijn team van de maand-verkiezing is de 21-jarige Johan Bakayoko ook uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van de Maand. Het is de vierde keer dat de buitenspeler de prestigieuze titel in ontvangst neemt. Hij ontving de prijs ook in februari, oktober en november van 2023. Van alle (oud-)Eredivisie spelers won alleen Angeliño de award (5x) vaker. In het seizoen 2021-2022 werd Johan uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie. 

In zijn eerste seizoen als onbetwiste basisspeler noteert de Belgische vleugelaanvaller bijzondere statistieken. Johan is de derde jongste speler in de tien beste competities van Europa - op basis van de UEFA-coëfficiëntenlijst - die betrokken is bij minimaal twintig goals (11 goals en 9 assists). Alleen de twintigjarige Jude Bellingham en Florian Wirtz zijn jonger.