Nieuws | Luuk de Jong uitgeroepen tot speler van de maand februari

Nieuws | Luuk de Jong uitgeroepen tot speler van de maand februari
2 min
PSV1

Luuk de Jong is beloond voor zijn uitstekende cijfers in de februarimaand. De aanvoerder van PSV is verkozen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. De prestigieuze prijs is hem toebedeeld op basis van statistieken én de stemmen van nationale voetbalfans.

Luuk was in de tweede maand van 2024 goed voor vijf doelpunten en twee assists in de Eredivisie. PSV speelde in de voorgaande vier weken met 1-1 gelijk op bezoek bij Ajax, terwijl FC Volendam (1-5), Heracles Almelo (2-0) en PEC Zwolle (1-7) aan de zegekar werden gebonden. Hij was in alle wedstrijden betrokken bij minimaal één doelpunt. In november kreeg Joey Veerman de award toebedeeld. Johan Bakayoko werd in oktober en november Johan Cruijff Talent van de Maand.

Bloedvorm
Luuk is in de eerste twee maanden van het jaar wel vaker op dreef. In totaal scoorde hij nu 48 keer in januari en februari. Met zijn hattrick op bezoek bij promovendus PEC Zwolle geldt Luuk de Jong als topscorer van de Eredivisie tot dusver. De spits heeft 22 doelpunten, maar wordt op de hielen gezeten door AZ-aanvaller Vangelis Pavlidis met 21 goals.