Nieuws | Johan verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand

Nieuws | Johan verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand
2 min
PSV1

Johan Bakayoko is het talent van de maand oktober in de Eredivisie. De aanvaller is op basis van statistieken en uit stemmen van voetballiefhebbers naar voren gekomen als beste speler onder 21 jaar. In maart vorig seizoen ging de prestigieuze prijs ook naar Johan.

PSV is in oktober (drie duels) ongeslagen gebleven. De Belgische buitenspeler kwam in elke Eredivisiewedstrijd in actie, en drukte daarbij nadrukkelijk zijn stempel. Johan scoorde schitterend op bezoek bij Sparta en vond ook het net tegen Fortuna Sittard. Tegen de Limburgers bediende hij Guus Til met een assist, evenals Hirving Lozano in het duel met Ajax. Daarnaast was hij trefzeker tegen RC Lens in de UEFA Champions League - al telt deze goal natuurlijk niet mee.

Eretitel
De zevenvoudig Belgisch international is trots dat de titel hem wederom toebehoort. "Ik zit in een geweldige fase van mijn carriere, waarin PSV me elke dag de handvatten geeft om een nog betere speler te worden. Deze eretitel is voor mij een extra bevestiging dat mijn voortgang zich doorvertaald naar het veld. Het geeft me nog meer motivatie om er elke dag vol voor te gaan."

Vorig seizoen sleepten PSV’ers vaak eretitels in de wacht. Naast Johan mocht Xavi Simons zich ook eenmaal tot Johan Cruijff Talent van de Maand kronen. Daarnaast werd hij twee keer verkozen tot Speler van de Maand, net als Cody Gakpo (2x) en Luuk de Jong (1x). De buitenspeler, die in 2022 werd gekroond tot talent van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie, is de eerste PSV’er die dit seizoen in de prijzen valt.