Nieuws | Huurovereenkomst Hazard, Silva, Sávio en Branthwaite ten einde

Nieuws | Huurovereenkomst Hazard, Silva, Sávio en Branthwaite ten einde
3 min
PSV1

De periode van Jarrad Branthwaite, Fábio Silva, Sávio Moreira de Oliveira en Thorgan Hazard in het shirt van PSV zit erop. Per 1 juli keert het viertal respectievelijk terug naar Everton FC, Wolverhampton Wanderers, Troyes AC en Borussia Dortmund. PSV dankt hen voor bewezen diensten en wenst ze het allerbeste met het vervolg van hun loopbaan.

Fábio Silva 
Met het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke was de Portugese Fábio Silva een van de spelers die de aanvalslinie moest gaan versterken. De spits, die in de eerste seizoenshelft op huurbasis voor Anderlecht uitkwam, sloot zich op 25 januari aan bij de hoofdmacht van PSV. 

Fábio viel op door zijn ongekende werklust en technische vaardigheden. Hoewel de Portugees het vaak moest doen met invalbeurten, bewees hij zich het shirt waardig. In negentien wedstrijden maakte de pas 20-jarige aanvaller vijf doelpunten. Zijn hoogtepunt is ongetwijfeld de Bekerfinale. Toen schoot Fábio PSV in de penaltyreeks naar de elfde TOTO KNVB Beker. 

Thorgan Hazard
De Belgische vleugelaanvaller werd samen met Patrick van Aanholt op de laatste dag van de winterse transfermarkt gehuurd. Thorgan, die overkwam van Borussia Dortmund, bewees gelijk zijn waarde. In zijn eerste invalbeurt, vijf dagen na aankomst, had hij slechts zes minuten nodig om tot een goal te komen. In De Kuip schoot hij PSV naar een 2-0 voorsprong. 

Het was niet de laatste keer dat Thorgan in De Kuip tot scoren kwam. In de Bekerfinale was hij van levensbelang door PSV op gelijke hoogte te brengen. Door blessureleed kwam Thorgan niet zo vaak in actie als hij had gehoopt. In zestien wedstrijden kwam hij twee keer tot scoren. Eén keer gaf hij de eindpass. Thorgan zal zich vanaf nu weer in Dortmund melden bij de Borussen. 

Lees verder onder de foto.

Sávio
Een paar weken nadat de Braziliaanse tiener werd gekocht door Troyes, nam PSV hem op huurbasis over van de club die onderdeel uitmaakt van de City Group. In het begin van het seizoen viel de buitenspeler nog regelmatig in. Tegen FC Volendam en Excelsior liet hij zich vervolgens gelden. In beide wedstrijden gaf hij de assist op een doelpunt van Xavi Simons. 

Daarna viel Sávio nog een keer in tegen SC Cambuur. Mede door blessures en verplichtingen aan Brazilië O20, bleef zijn inbreng beperkt tot acht wedstrijden. Daarnaast kwam hij negen keer in actie voor Jong PSV. Daarin maakte Sávio twee doelpunten en gaf hij eenzelfde aantal assists.

Jarrad Branthwaite 
De oude bekende van Algemeen Directeur Marcel Brands was op 17 juli de zevende versterking voor het seizoen 2022-2023. Hoewel Jarrad Branthwaite het tijdens de eerste seizoenshelft voornamelijk moest hebben van invalbeurten, groeide hij in 2023 uit tot een absolute basisspeler. 

Jarrad bewees bij PSV niet alleen te beschikken over verdedigende kwaliteiten. Zo was hij regelmatig trefzeker uit standaardsituaties. In de Bekerwedstrijd tegen FC Emmen scoorde hij zelfs twee keer. Nu keert Jarrad terug naar Everton FC. Met 36 wedstrijden voor PSV op zijn naam mag het gerust als een succesvolle huurdeal worden bestempeld.