Nieuws | Ernest Faber vertrekt naar Adelaide United FC

Nieuws | Ernest Faber vertrekt naar Adelaide United FC
2 min
Jeugd

Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber gaat als Directeur Voetbalzaken aan de slag bij het Australische Adelaide United FC. De voormalig profvoetballer heeft nog tot eind juni de leiding over PSV Academy.

Ernest Faber (52) trad in 2018 aan als Hoofd Jeugdopleiding van PSV Academy. Tussendoor stond hij een aantal maanden als interim-trainer voor de A-selectie. Eerder was hij in dienst als assistent trainer onder Phillip Cocu en Dick Advocaat. Daarnaast was hij Hoofdtrainer van FC Eindhoven, NEC en FC Groningen.

Ernest kiest bewust voor de uitdaging bij Adelaide United FC. “Dit is een mooie kans om in het buitenland te werken. De clubcultuur en de werkwijze bij Adelaide United FC zijn vergelijkbaar met die van PSV. Ze kunnen sportief nog een aantal stappen zetten. Ik denk dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen, te meer nu beide clubs recentelijk een samenwerking zijn overeengekomen. Dat doe ik dan vanuit een voor mij nieuwe functie. Het is een rol die ik ambieerde en ik kijk er erg naar uit om mezelf hierin te ontwikkelen. Ik ben PSV dankbaar dat mij die kans gegund wordt. De laatste jaren heb ik me breed kunnen oriënteren en ontwikkelen en dit voelt voor mij als een mooie volgende stap.”

"Ernest heeft veel kwaliteiten, zowel op als buiten het veld. Hij heeft een belangrijke bijdrage gehad aan het niveau dat onze opleiding nu heeft. De Academy is een instituut waaruit mensen met kwaliteiten en ambities naar andere oorden kunnen uitvliegen en ontwikkeling centraal staat. Ernest kreeg de mogelijkheid om zijn vleugels uit te slaan op een plek die hem aanspreekt en in een rol die hij ambieert. Die kans willen we hem dan niet ontnemen", aldus Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart van PSV over het aanstaande vertrek van de Hoofd Jeugdopleiding.