Nieuws | Earnest Stewart Directeur Voetbalzaken PSV

Nieuws | Earnest Stewart Directeur Voetbalzaken PSV
2 min
PSV1

Per 1 maart 2023 treedt Earnest Stewart (53) in dienst bij PSV als Directeur Voetbalzaken. Zijn contract loopt tot medio 2027. Stewart is momenteel nog in dienst als Directeur Voetbalzaken van de Amerikaanse voetbalbond.

Internationale ervaring
Algemeen Directeur Marcel Brands legt uit waarom er is gekozen voor Earnest Stewart: “We hebben de tijd genomen om te zoeken naar iemand met brede en internationale ervaring. Earnest past met zijn verleden en huidige rol perfect in dit profiel. Daarom zijn wij ontzettend blij dat hij per 1 maart ons directieteam komt versterken.”

Carrière
De in Veghel opgegroeide Stewart was tot 2005 actief als voetballer bij onder meer VVV-Venlo, Willem II, NAC en DC United. Hij speelde ook 101 interlands en 3 wereldkampioenschappen voor het nationale team van de Verenigde Staten. Na zijn voetbalcarrière werd de 53-jarige Stewart Technisch Directeur bij VVV-Venlo, NAC Breda, AZ en in 2015 bij Philadelphia Union in de Verenigde Staten. In 2018 trad hij in dienst bij de Amerikaanse voetbalbond als Algemeen Manager en promoveerde in 2019 tot Directeur Voetbalzaken.