Negen A-selectie-PSV’ers spelen komende week interlandvoetbal

Negen A-selectie-PSV’ers spelen komende week interlandvoetbal
2 min
PSV1

Eredivisie-koploper PSV traint de komende week zonder een aantal vaste selectieleden. Negen spelers zijn door nationale voetbalbonden opgeroepen voor interlandvoetbal, onder wie Cody Gakpo en Joël Drommel. Armindo Bruma en Érick Gutiérrez zijn op het laatste moment afgevallen voor de definitieve selectie.

Oranje
Joël Drommel is één van de drie keepers in de eerste selectie van Louis van Gaal. Drommel is voor het eerst opgeroepen voor Oranje en aast tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) of Turkije (7 september) op zijn debuut voor het Nederlands elftal. Teamgenoot Cody Gakpo aast juist op zijn eerste basisplaats. De aanvaller is met één doelpunt en twee assists in de eerste drie wedstrijden van dit Eredivisie-seizoen in vorm. Alle wedstrijden van het Nederlands elftal beginnen om 20.45 uur. De wedstrijd tegen Montenegro wordt in het Philips Stadion gespeeld.

A-internationals
Ook Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi, Phillipp Mwene en Yvon Mvogo zijn opgeroepen voor het A-team van hun vaderland. Sangaré speelt met Ivoorkust tegen Mozambique (3 september) en Kameroen (6 september), Zahavi ontmoet met Israël op resp. 1, 4 en 7 september de Faeröer Eilanden, Oostenrijk en Denemarken en Mvogo speelt met Zwitserland tegen Griekenland (1 september), Italië (5 september) en Noorwegen (8 september). Mwene zou in de komende week zijn debuut voor Oostenrijk kunnen maken. De vleugelverdediger ontmoet naast het Israël van Zahavi Moldavië en Schotland. Die duels worden gespeeld op resp. 1 en 7 september. Ook Ritsu Doan is opgeroepen. De Japanner speelt op 2 september tegen Oman en op 7 september tegen China.

Jong-teams
Noni Madueke sluit vandaag aan bij de selectie van Jong Engeland en collega-aanvaller Yorbe Vertessen doet hetzelfde, maar dan bij Jong België. Jong PSV’er Fodé Fofana is opgeroepen voor Jong Oranje.