Na een dag bijkomen gaat de focus op Ajax

Na een dag bijkomen gaat de focus op Ajax
2 min
PSV1

Daags na de geflatteerde 2-1 nederlaag tegen AS Monaco overheerst de teleurstelling nog bij PSV. Dat mag, vindt Hoofdcoach Roger Schmidt. “Maar vanaf morgen moet de focus honderd procent op de wedstrijd van zondag gaan”, zegt hij vrijdagmiddag op PSV Campus De Herdgang.

Herstel
Schmidt trainde nog geen twaalf uur na de onverdiende nederlaag met een gedeelte van de selectie op het veld. De spelers die donderdag in actie kwamen, deden daar niet aan mee. “De spelers die gisteren in actie kwamen zijn natuurlijk nog wat vermoeid. Ze hebben rust nodig om goed te kunnen herstellen. We doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om weer fris te zijn voor zondag”, aldus Schmidt. “We moeten zowel fysiek als mentaal klaar zijn om een topprestatie te leveren.”

In vorm
Niet in de laatste plaats omdat Ajax deze week toonde in vorm te zijn. De Amsterdammers wonnen met 4-0 van Borussia Dortmund. “Het is een geolied team, dat al langere tijd samenspeelt. Ze werken constant aan de optimalisatie van hun speelstijl en dinsdag speelden ze in de Champions League een indrukwekkende wedstrijd. Maar het team was ook al goed toen wij hen eerder dit seizoen troffen. Ze geloven in hun manier van voetballen en dat doen wij net zo goed in de onze”, zei Schmidt ietwat crypyisch.

Blessures
Of PSV tegen de koploper kan aantreden met Noni Madueke en Cody Gakpo is onzeker. Beide aanvallers moesten donderdag vroegtijdig naar de kant. Schmidt: “Zij hebben natuurlijk wat problemen. We zullen via een MRI-scan kijken wat er exact aan de hand is, voordat we een prognose over beide spelers kunnen doen.”

wedstrijden
PSV1