‘Na de 2-0 was het voorbij’

‘Na de 2-0 was het voorbij’
2 min

Aanvoerder Luuk de Jong deed zijn reputatie als kopspecialist en PEC-beul donderdagavond weer eens eer aan. Hij maakte zijn 12e en 13e competitietreffer tegen de Zwollenaren, hielp PSV zo mede aan een 4-0 zege, maar gaf na afloop Steven Bergwijn de credits voor zijn 2-0. “Een geweldige actie en daarmee was de wedstrijd voorbij”, aldus De Jong.

‘Heerlijk’  
Bergwijn dribbelde na een uur spelen vanaf de helft van PSV richting PEC-doel en beloonde die dribbel met een treffer. Voor rust had De Jong PSV al op 1-0 geknikt uit een corner. “Standaardsituaties zijn één van onze kwaliteiten. Ik vind het heerlijk om de ballen zo te krijgen”, zei De Jong, die PSV in de eerste helft een beetje zag worstelen.

“We geven niet veel weg, maar we kwamen er ook niet echt doorheen”, vond De Jong. “Als zij met veel man achter de bal gaan staan proberen ze ons eruit te lokken om zo ruimtes te creëren. Dat weten we en daar spelen we op in. Gelukkig hebben wij de kwaliteit dat we altijd een doelpunt kunnen maken. De goal geeft meer vrijheid, al waren we na rust pas dominanter en sterker.”

Van Bommel tevreden     
Mark van Bommel onderstreepte de woorden van zijn aanvoerder. “Naar mate de wedstrijd vorderde speelden we steeds aardiger”, vond de hoofdcoach. “PEC is een lastige ploeg en soms lukten dingen net niet. Maar zeker na het verlies tegen Ajax ben ik tevreden. Het ging wat stroef in het begin, maar we scoren vier keer en geven niets weg.”