Mohamed Ihattaren vertrekt bij PSV

Mohamed Ihattaren vertrekt bij PSV
2 min
PSV1

Mohamed Ihattaren verlaat PSV definitief. De Nederlandse middenvelder maakt een transfer naar Italië waar hij een contract heeft getekend bij Juventus, dat hem binnen de landsgrenzen zal verhuren. ‘We wensen Mohamed veel succes in Italië en hopen dat deze overstap zowel voor hem persoonlijk als voor zijn carrière goed uitpakt’, reageert Directeur Voetbalzaken John de Jong.

Pieken en dalen  
Mohamed Ihattaren had nog een contract tot medio 2022 bij PSV. De 19-jarige Utrechter maakte als 16-jarige zijn debuut in het Philips Stadion en beklom de ladder naar de A-selectie snel. “Mohamed heeft de afgelopen jaren hoogte- en dieptepunten gekend. Zijn debuut en eerste maanden bij de A-selectie waren veelbelovend. Door omstandigheden is er daarna niet uitgekomen wat er voetbaltechnisch bij Mo zeker in zit. Dat is ontzettend jammer, in de eerste plaats voor Mohamed zelf. We gunnen hem deze transfer en hopen dat hij erin slaagt zijn belofte in Italië in te lossen”, aldus De Jong.

Bij jongste debutanten 
Ihattaren is de op drie na jongste debutant in de geschiedenis van PSV. Hij viel in januari 2019 in tegen FC Groningen en was destijds 16 jaar, 11 maanden en 14 dagen ‘oud’. De middenvelder doorliep tussen 2010 en 2019 nagenoeg alle lichtingen binnen de jeugdopleiding van PSV en kwam in het eerste elftal uiteindelijk tot 74 wedstrijden. Daarin scoorde Ihattaren 10 keer. Namens Jong PSV kwam hij 3 keer in actie en was hij 3 keer trefzeker.