Mijlpaal lonkt voor Lozano

Mijlpaal lonkt voor Lozano
2 min

Een gemakkelijke wedstrijd lijkt sc Heerenveen - PSV op voorhand niet te worden voor het team van trainer Mark van Bommel. De laatste keer dat PSV de drie punten meenam naar Eindhoven was in 2011. Hieronder lees je nog meer interessante feitjes over de wedstrijd van zaterdag.

Standaardsituaties
PSV is het team dat de minste doelpunten tegen kreeg uit standaardsituaties. Slechts drie tegengoals kwamen voort uit een hoekschop, vrije trap of strafschop. Heerenveen is juist de ploeg die de meeste doelpunten maakte via een standaard situatie. Het lukte de ploeg uit Friesland al zeventien keer om op deze manier te scoren.

Mijlpaal
Als Hirving Lozano en Nick Viergever zaterdag spelen, bereiken zij beide een mijlpaal. Lozano zal dan zijn 50e eredivisieduel afwerken. Voor Viergever kan het zijn 250e wedstrijd worden in het betaalde voetbal in Nederland. 

Efficiëntie
Zowel PSV als Heerenveen zijn de meest efficiënte clubs in de Eredivisie. Van de 369 schoten die PSV loste, scoorde het er 69. Dat komt neer op negentien procent. Heerenveen haalt dat percentage ook alleen schoten zij ‘slechts’ 232 keer waarvan er 43 in het doel verdwenen.

Minste schoten
Van alle achttien eredivisieclubs kreeg PSV de minste schoten tegen. In 21 wedstrijden kreeg PSV maar 175 schoten tegen. Heerenveen moest 330 schoten verwerken. 

Veel werk te doen
De keeper van sc Heerenveen, Warner Hahn, hoefde zich niet te vervelen in de wedstrijden. Samen met Hidde Jurjus van De Graafschap is hij namelijk de doelman die de meeste reddingen moest verrichten. In 21 wedstrijden, moest hij 86 keer in actie komen.