Michal Sadílek straalt: ‘Heerlijk’

Michal Sadílek straalt: ‘Heerlijk’
2 min

Michal Sadílek eiste zaterdagavond een hoofdrol op. De Tsjechische middenvelder loste al vroeg in de wedstrijd Gastón Pereiro af en zette PSV met de 2-1 op het spoor van de overwinning. “Dit is een heerlijke avond.”

‘Ja dit is heerlijk’
“Invallen, scoren en winnen. Ja dit is heerlijk”, reageerde Sadílek direct na afloop van de wedstrijd in de catacombe van het Philips Stadion. “Het ging moeizaam, het tempo was te laag en het spel niet goed. De trainer (Mark van Bommel, red.) zei tegen me dat ik moest warmlopen. Na drie minuten zei hij al dat ik erin moest en dat ik vooral mijn eigen ding moest doen. Dat is vooral in de duels komen, ballen veroveren en passen”, aldus de 19-jarige middenvelder die direct na rust trefzeker was.

“Ik wist dat ik voor mijn man moest komen”, zei hij daarover. “Het was een bewuste sliding en uiteindelijk dus een mooi goaltje. Al moet ik ook zeggen dat de bal van Chucky ook mooi was.”

Isimat blij 
Dat zag ook Nicolas Isimat. De Fransman maakte zijn eerste minuten in de Eredivisie dit seizoen. “Het is goed om weer te spelen”, zei Isimat na afloop. “Toen ik het hoorde was ik niet gestrest, maar rustig. Ik denk dat we in de eerste helft iets te mooi wilden spelen. In de tweede helft ging het beter. AZ heeft een goede ploeg, ik ben blij dat we van ze gewonnen hebben.”

Van Bommel: ‘Moeilijkste wedstrijd’
“Zij hadden het tactisch heel goed voor elkaar”, beaamde Van Bommel de woorden van zijn spelers. “We hadden het geluk dat wij uit de eerste kans de 1-1 maken, want AZ maakte het ons heel lastig. Ik vond dit de moeilijkste wedstrijd van de eerste seizoenshelft”, zei hij op de persconferentie. Dat was mede de reden om al voor de rust in te grijpen en Sadílek te brengen. “Je moet niet wachten tot de rust als je denkt op een andere manier grip op een tegenstander te krijgen. Ik vond dit noodzakelijk en ben blij dat we uiteindelijk gewonnen hebben. We kijken terug op een mooie eerste seizoenshelft.”