Mediaoverzicht: Schmidt blikt terug op seizoen

Mediaoverzicht: Schmidt blikt terug op seizoen
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters

Sambo annuleerde vakantie naar Curaçao
Shurandy Sambo stond al met één been in het vliegtuig naar curaçao toen hij halsoverkop de hele trip annuleerde. De vleugelverdediger kreeg namelijk onverwachts een berichtje van assistent-trainer André Ooijer. “Hij vroeg of ik nog in het land was. Toen heb ik alles meteen gecanceld.” Sambo reisde met de selectie af naar Utrecht voor de laatste wedstrijd van het seizoen. In de 77e minuut was het zover en maakte hij zijn debuut.

Schmidt gaat werken aan verbeteringen
“Dit is wel het minimum”, zegt Schmidt over het afgelopen seizoen. Bij Omroep Brabant zegt de Hoofdcoach dat hij tijdens zijn vakantie rustig na gaat denken over wat er bij PSV veranderd moet worden. “We moeten ook kijken wat de beste manier van spelen is. Ik wil volgend seizoen echt de progressie zien. En natuurlijk moeten we er op tijd staan en ons proberen te plaatsen voor de Champions League.”

Yvon Mvogo in voorselectie EK
Philipp Max is door bondscoach Joachim Löw niet opgenomen in de selectie voor het Europees Kampioenschap. De vleugelverdediger zat de afgelopen interlandperiodes steeds bij de Duitse selecties, maar valt vlak voor het eindtoernooi af. Op zijn positie krijgen Robin Gosens en Marcel Halstenberg de voorkeur. Voor Yvon Mvogo was er wel goed nieuws. De goalie is namelijk opgenomen in de voorselectie van Zwitserland.

Hoofdprijs voor Koch
Oud-PSV’er Menno Koch heeft in Bulgarije de beker gepakt. Met CSKA Sofia versloeg hij in de halve finale aanstaand kampioen Ludogorets, waardoor het in de finale tegenover FK Arda Kardzjali kwam te staan. Lang bleef het spannend, want pas in de 85e minuut werd er voor het eerst gescoord. Daar bleef het ook bij en dus mocht Koch de hoofdprijs in ontvangst nemen. Koch maakte in 2014 zijn debuut voor PSV nadat hij de hele jeugdopleiding had doorlopen. 

Isimat hielp PSV met transfer
Afgelopen zomer maakte Ibrahim Sangaré de overstap van Toulouse FC naar PSV. Opmerkelijk detail: de halve Premier League zat destijds achter de Ivoriaan aan. Toch koos de middenvelder voor de Eredivisie. Een bewuste keuze, vertelt hij aan De PSV Supporter. “Ik heb gekeken naar de sportieve uitdaging. Het verhaal en het project van PSV spraken me erg aan”, zegt Sangaré, die uiteindelijk overtuigt werd door zijn toenmalige teamgenoot, Nicolas Isimat-Mirin. “Hij heeft me veel goeds verteld over de clubleiding. Hij heeft me echt enthousiast gemaakt over het project van PSV.”