Media-overzicht: ‘Teamplayer’ Madueke swingt

Media-overzicht: ‘Teamplayer’ Madueke swingt
4 min
PSV1

Op zoek naar een wekelijks overzicht met de leukste, opvallendste en meest ontroerende verhalen over PSV, geschreven door externe media? Zoek niet verder. In dit mediaoverzicht natuurlijk aandacht voor de PSV’ers bij Oranje en de terugkeer van een oude bekende.

Sneijder onder de indruk
Recordinternational Wesley Sneijder was dinsdagavond onder de indruk van PSV. Volgens de middenvelder heeft PSV alles in huis om dit seizoen prijzen te pakken. “Ze gaan het Ajax heel erg lastig maken”, zei hij bij RTL7. “Ze staan geweldig en ze spelen echt goed, het lijkt alsof ze al jaren samenspelen. Ze zijn zeker vooruit gegaan ten opzichte van afgelopen seizoen. Het gáát een competitie worden dit jaar, alleen is Ajax in de breedte sterker. PSV zal daar wat aan moeten doen”, aldus Sneijder.

‘Angstaanjagend’
Ook de Deens media zijn onder de indruk van het voetbal dat PSV speelt. Dagblad BT schrijft: Midtyjlland is overklast. Uiteindelijk wordt het máár 3-0 voor PSV. Hoewel Midtjylland vooral in het begin van de wedstrijd het gevoel zal hebben gehad dat het goed begon, was PSV simpelweg minstens een klasse beter. Het schroefde het tempo in de eerste helft een paar keer op en was heel effectief. Na rust hadden de Nederlanders de volledige controle over de wedstrijd. Trainer Bo Henriksen van FC Midtjylland kon niets anders dan zijn meerdere erkennen: Gelukkig spelen we niet elke week tegen PSV”, zei hij na afloop van de 3-0 nederlaag.

Madueke is een ‘teamplayer’ geworden
Noni Madueke moest het vorig seizoen vaker dan hem lief was doen met invalbeurten, maar is eigenlijk sinds de voorbereiding de man in vorm bij PSV. De Engelsman vertelde na de wedstrijd bij RTL7 al dat zijn ontwikkeling in een stroomversnelling is gekomen omdat hij meer in het dienst van het team speelt en Hoofdcoach Roger Schmidt beaamde dat op de persconferentie. Voor Voetbal International reden om een analyse over het Engelse talent te maken. Zijn takenpakket en teamspel blijkt groot.

Historisch affiche lonkt
Zeker is nog niets, maar met een schuinoog kijken fans en volgers al naar de Champions League play-off en daarin lonkt een historisch affiche. Als PSV in de return tegen FC Midtjylland de 3-0 voorsprong succesvol verdedigt, wacht Spartak Moskou of Benfica. De Portugezen wonnen woensdagavond met 2-0 in Rusland en daarmee lonkt een herhaling van de Europa Cup I-finale van 1988. Ditmaal niet om de beker, maar om een plaats in het hoofdtoernooi dus.

‘PSV wil netjes afscheid nemen van Ihattaren’
De afwezigheid van Mohamed Ihattaren blijft voor veel mediavertegenwoordigers een heet hangijzer. Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV op een nette manier afscheid wil nemen van het talent. ‘De aanvaller mag weg als een club een marktconform bedrag biedt en PSV zal proberen een hoog doorverkooppercentage te bedingen. Dat kan PSV nog geld opleveren als hij elders goed presteert. Ihattaren wil zelf ook vertrekken en zaakwaarnemer Mino Raiola probeert een deal te sluiten met een geïnteresseerde club. Op dit moment is er geen transfer in de eindfase en daarom traint de middenvelder nog in Eindhoven. Hij komt nu niet meer voor in de plannen voor komend seizoen van PSV, wat aanvankelijk nog wel was voorzien’, schrijft Rik Elfrink namens de krant.