Media-overzicht | ‘PSV maakt grote indruk in Europa’

Media-overzicht | ‘PSV maakt grote indruk in Europa’
3 min
PSV1

PSV heeft donderdagavond indruk gemaakt. De ploeg van Hoofdcoach Ruud van Nistelrooij won van de, tot voor kort, ongeslagen koploper van de Premier League en dat leidt tot superlatieven in de media. We doen een ronde.

VI: ‘PSV maakt grote indruk’
Volgens Voetbal International maakte PSV donderdagavond ‘grote indruk’. Het voetbalmedium had vooral oog voor de prestatie van Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV maakte een doelpunt en leverde een assist. ‘Tien minuten na de pauze schermde De Jong de bal af voor Rob Holding en bediende hij Veerman, die met een diagonaal schot in de rechterhoek tot scoren kwam. Na twee afgekeurde goals bleek driemaal dus scheepsrecht voor PSV. Kort na de 1-0 kopte De Jong raak uit een corner van Cody Gakpo’, aldus VI.

‘Cody Gakpo levert’
Met doelpunten en assists tegen Ajax (in de bekerfinale en Johan Cruijff Schaal) en meerdere glansrollen tegen Feyenoord (Eredivisie) was het beeld dat Cody Gakpo niet zou leveren in toppers al wat dubieus, tegen Arsenal was de aanvaller volgens Voetbal International andermaal van grote waarde voor PSV in een topduel. ‘Met de timing van die loopacties van Gakpo worstelt Arsenal vanaf de eerste minuut. Omdat de linkerspits bij balwinst vaak meteen de diepte zoekt’, analyseert Pieter Zwart van VI. Tegen Arsenal ziet Gakpo twee treffers afgekeurd worden, maar levert hij wel een assist bij de 2-0 van De Jong.

AD: ‘Swingend PSV stunt’
Het Algemeen Dagblad typeert het optreden van PSV als ‘swingend’: ‘De ploeg van Ruud van Nistelrooij heeft de zege op de Londenaren met name te danken aan een ontketende tweede helft en een gouden invalbeurt van Luuk de Jong’, vindt het AD.

‘PSV imponeert’
Ook De Telegraaf genoot van het optreden van de ploeg van Van Nistelrooij: ‘Maandenlang moest PSV het zonder Luuk de Jong doen en trainer Ruud van Nistelrooy moest erop los improviseren om de spitspositie tijdens zijn absentie goed in te vullen. Bij zijn rentree liet de ervaren spits direct zien hoe groot het gemis de afgelopen duels is geweest. Met De Jong in een glansrol boekte PSV een knappe 2-0 zege in de Europa League op Arsenal. Omdat de laatst overgebleven concurrent, FK Bodø/Glimt, een uitglijder maakte in de uitwedstrijd tegen FC Zürich (2-1), betekende de zege dat PSV zich verzekerde van minimaal de tweede plaats in de groep en dus overwintering in de tussenronde van de Europa League.’

NOS spreekt van knappe zege
Tot slot van dit overzicht kijken we nog even naar de woorden van de NOS. Volgens de onafhankelijke Nederlandse omroep is de zege van PSV knap. ‘PSV heeft zich op imponerende wijze verzekerd van overwintering in de Europa League. Arsenal, koploper in Engeland, werd in Eindhoven met 2-0 geklopt, waardoor een plek in de tussenronde van de Europa League sowieso een feit is. Ook met dank aan FC Zürich.’