Max opent jacht op Willems: Alles over PSV - RKC Waalwijk

Max opent jacht op Willems: Alles over PSV - RKC Waalwijk
2 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. Zaterdagavond speelt de ploeg thuis tegen RKC Waalwijk. Het is voor het eerst sinds oktober 2013 dat de Waalwijkers naar het Philips Stadion komen.

Ongeslagen in de 21ste eeuw
PSV speelde deze eeuw twaalf keer in eigen stadion tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie. In alle twaalf ontmoetingen zegevierde PSV. De laatste keer dat de Waalwijkse formatie met een punt wegging uit Eindhoven was in 1999.

Reeks
Van de huidige Eredivisie-teams heeft PSV alleen een langere serie van thuisoverwinningen op rij tegen FC Utrecht (24) en Willem II (18) dan tegen RKC Waalwijk (12).

Twee op een rij
De laatste thuiswedstrijd van PSV ging met 1-3 verloren tegen AZ. In de periode maart – april 2014 kwam het voor het laatst voor dat de club twee thuisduels op rij verloor. Omgerekend is dat 106 Eredivisie-duels geleden.

IJzersterk in eigen huis
De drie bovenstaande statistieken zorgen voor een logische conclusie: van de laatste 68 thuisduels in het Philips Stadion in de Eredivisie gingen er in totaal maar twee verloren. In beide wedstrijden was AZ de tegenstander van PSV.

Dubbele cijfers
Donyell Malen staat tot dusver op negen Eredivisie-treffers dit seizoen. De twee voorgaande seizoenen eindigde de teller op respectievelijk elf en tien. Malen kan de zesde PSV’er worden deze eeuw die drie opeenvolgende seizoenen tien of meer Eredivisie-doelpunten maakt. De voorgangers van de PSV-aanvaller zijn Mateja Kežman (4 seizoenen op rij), Jan Vennegoor of Hesselink (3), Balázs Dzsudzsák (3), Ola Toivonen (3) en Gastón Pereiro (4).

Max jaagt op Willems
Philipp Max staat inmiddels al op vijf doelpunten en vijf assists in de Eredivisie. De verdediger die deze eeuw in één Eredivisie-seizoen bij de meeste goals betrokken was, is Jetro Willems in het seizoen 2014-2015. De oud-PSV’er eindigde het seizoen met twee treffers en dertien assists.