Max beleeft droomdebuut voor ‘Die Mannschaft’, Dumfries ontvangt complimenten

Max beleeft droomdebuut voor ‘Die Mannschaft’, Dumfries ontvangt complimenten
3 min

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Max debuteert glansrijk
Bij zijn eerste wedstrijd voor het nationale team van Duitsland liet Philipp Max meteen zien wat hij in huis heeft. De PSV’er gaf de assist bij het enige doelpunt van de wedstrijd, met een typische ‘Max-voorzet’: Laag, hard aangesneden. Bondscoach Joachim Löw is lovend over de verrichtingen van Max. “Zijn voorzetten vormen zijn kracht in het spel naar voren, vaak ook net achter de verdediging. Dat was een superactie van hem”, aldus Löw over de assist van Max. Duitsland won van Tsjechië met 1-0.

Ook Dumfries blinkt uit
'Invaller Denzel Dumfries was aan Oranje-zijde een van de uitblinkers in Amsterdam', schrijft Voetbal International. Het Nederlands elftal speelde met 1-1 gelijk tegen Spanje. De aanvoerder van PSV krijgt van VI het hoogste cijfer toebedeeld: een 7,5. Dumfries kwam aan het begin van de tweede helft in de ploeg voor Hans Hateboer.

Mvogo verliest, Zahavi niet in actie
Yvon Mvogo stond voor het eerst in twee jaar onder de lat bij een interland van Zwitserland. Hij verdedigde het doel tegen België, maar kon een nederlaag voor zijn land niet voorkomen. Het duel eindigde in een 2-1 verlies voor de Zwitsers. De interland tussen Israël en Noorwegen, die woensdagavond gespeeld zou worden, is afgelast wegens een positieve Coronatest bij een ploeggenoot van Eran Zahavi. Zodoende kwam de PSV-aanvaller niet in actie.

VI PRO ziet Teze sprongen maken
Wekelijks maakt VI PRO een analyse over de ontwikkeling van een speler. Deze week: Jordan Teze. VI schrijft, dat de gedrevenheid er bij Teze afspat, mede omdat hij zolang heeft moeten wachten op zijn kans. Daarnaast ziet VI een toekomstige leider in de PSV-verdediger. “Tijdens de gewonnen wedstrijd bij Hertha BSC (0-4) gaf Teze leiding aan de defensie op een manier die je verwacht bij meer ervaren spelers. De jonge verdediger coachte Ryan Thomas in het Engels, communiceerde in het Frans met Olivier Boscagli en doelman Yvon Mvogo, en dirigeerde de rest van het team in het Nederlands.” Ook de statistieken liegen er niet om. Teze wordt van alle PSV-verdedigers het minst voorbij gedribbeld. Gemiddeld gebeurt het hem eens per 162 minuten.

Max is vader Martin voorbij
Zelf deed Philipp Max na afloop van zijn vuurdoop in Die Mannschaft ook zijn woordje. Na tien minuten keek hij even op de klok in het stadion: “Mijn vader speelde ooit tien minuten voor Duitsland. Daarom keek ik naar de klok. Ik had hem overtroffen en mocht tevreden zijn.” De PSV’er is enorm trots op zijn debuut en spreekt van ‘een bijzondere dag’.

Talkshow supportersvereniging
De Supportersvereniging PSV organiseert op 19 november een talkshow over PSV. Te gast zijn Algemeen Directeur Toon Gerbrands en Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging. De uitzending start om 20:00 uur en is eenvoudig te volgen via het YouTube-kanaal van Supportersvereniging PSV.