Mario Götze verlengt contract bij PSV

Mario Götze verlengt contract bij PSV
2 min
PSV1

Mario Götze heeft zijn nabije toekomst verbonden aan PSV. De 63-voudig Duits international heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract dat loopt tot 2024. ‘Ik ben erg gelukkig met wat ik hier heb gevonden’, zegt de 29-jarige spelmaker.

Bepalend  
Mario Götze had nog een contract tot het einde van dit seizoen bij PSV. De Duitser tekende op 6 oktober 2020 een verbintenis voor twee jaar in Eindhoven en kwam sinds zijn komst 35 maal in actie voor PSV. 10 keer scoorde hij en hij was ook 10 keer aangever bij een PSV-doelpunt. “Het is geen geheim dat Mario een bepalende speler voor het team en in het realiseren van onze ambities is. Er was ons veel aan gelegen om hem langer voor PSV te behouden”, zegt Directeur Voetbalzaken John de Jong.

Belangstelling
“In de laatste dagen van het transferwindow hebben verschillende clubs serieuze belangstelling voor hem getoond”, vervolgt De Jong. “Enkele daarvan zijn actief in het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League. Ondanks zijn wens om op dat podium te spelen, kiest Mario voor PSV. Hij wil prijzen winnen met de club. Die ambitie delen wij en wij zijn vanzelfsprekend ontzettend blij dat hij zijn toekomst hier ziet.”

‘PSV het beste voor mijn carrière’
PSV biedt Götze naar eigen zeggen de beste voorwaarden om te presteren. “PSV is een fijne club en ik kan hier werken onder een uitstekende coach en begeleidende staf. Daarnaast is de energie die rondom ons team hangt erg prettig. Het totale plaatje klopt en daarom ben ik erg blij dat ik mijn voetbalcarrière hier kan vervolgen”, zegt de Duitse middenvelder. Volgens Götze zijn alle ingrediënten voor een succesvol seizoen aanwezig in Eindhoven. “De basis daarvoor is deze zomer gelegd. Het zal een grote uitdaging zijn om het niveau dat we hebben aangetikt tien maanden lang vast te houden, maar dat is wel het doel dat ik mezelf heb gesteld. We kunnen ons nog verder ontwikkelen en daar wil ik graag onderdeel van uitmaken.”