Mario Götze naar PSV

Mario Götze naar PSV
2 min
PSV1

PSV heeft Mario Götze (28) gecontracteerd. De aanvaller tekent in Eindhoven voor twee seizoenen. De 63-voudig Duits international komt transfervrij over van Borussia Dortmund, waar zijn contract afliep. ‘Dankzij onze trainer is Mario geïnteresseerd geraakt in PSV’, legt Technisch Manager John de Jong uit. ‘Uiteindelijk is hij nu de buitenkans geworden waar we op zijn blijven hopen. We zijn er erg trots op dat hij voor PSV heeft gekozen.’

Meermaals contact
De gelouterde aanvaller had in de voorbije maanden enkele keren contact met PSV-coach Roger Schmidt. “Ik heb enkele prettige gesprekken met Roger gehad en ben steeds serieuzer gaan nadenken over een stap naar Nederland”, zegt Götze. “Er is deze zomer van alles op mijn pad gekomen, maar ik ben en blijf een gevoelsmens en ik kan de keuzes maken die ik wil. Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik hier in Eindhoven gevonden.”

WK-finale
Götze, die in 2014 namens Duitsland de WK-finale besliste door de winnende treffer tegen Argentinië te scoren, kwam in het voorbije seizoen 21 keer in actie voor Borussia Dortmund. Götze: “Daarna heb ik mezelf fit gehouden, zodat ik in goede conditie aan een nieuw avontuur kan beginnen. Ik kijk er naar uit om weer in een groep te trainen en toe te werken naar de wedstrijden.”

Ervaring
De technische staf krijgt er met Götze een polyvalente speler bij. “Hij kan in de aanval, op de flanken en op het middenveld uit de voeten en dat geeft ons daarom op meerdere posities extra opties. En hij heeft natuurlijk een berg ervaring”, aldus De Jong.