‘Malen dankt de wedstrijdbal voor zijn doelpunt’

‘Malen dankt de wedstrijdbal voor zijn doelpunt’
2 min
PSV1

Donyell Malen zag dat zijn team het lastig had tegen De Graafschap. De aanvaller is van mening dat de nummer drie uit de Keuken Kampioen Divisie met een goed wedstrijdplan voor de dag kwam.

Kansen benutten
“We hebben een aantal goede kansen gecreëerd, maar je weet dat je in zulke wedstrijden de kansen die je krijgt moet benutten”, was de analyse van Malen. Pascal Kamperman van FOX Sports was verrast dat de PSV’er, in tegenstelling tot sommige andere wedstrijden, de volle negentig minuten op het veld stond. Malen, die aangeeft als voetballiefhebber zoveel mogelijk te willen spelen, wist de situatie te relativeren. “De trainer doet er goed aan om in dit speciale seizoen rekening te houden met de fitheid van de spelers."

Andere bal
Dan nog even over zijn wereldgoal. Het was geen intuïtie of toeval dat de spits het van die afstand probeerde. “Ik merkte voor de wedstrijd al dat deze ballen lichter zijn dan die in de Eredivisie. Dat zei ik al tegen de jongens. Gelukkig pakte het goed uit”, lachte hij. Over de volgende tegenstander in de KNVB Beker kon Malen weinig zeggen. “Je moet van iedereen kunnen winnen als je de beker wil winnen.”