Madueke: ‘Mooiste dag van de afgelopen tijd’

Madueke: ‘Mooiste dag van de afgelopen tijd’
2 min
PSV1

Twee doelpunten van Eran Zahavi en één van invaller Noni Madueke bleken zondagmiddag voldoende voor een driepunter. PSV won met 1-3 van Fortuna Sittard en mag zich opmaken voor de topper tegen Feyenoord over een week. ‘Ik ben blij dat ik daar weer bij kan zijn’, zei Madueke.

Madueke is blij  
De Engelse aanvaller, nog altijd pas 18 jaar, was er de afgelopen weken niet bij wegens een blessure. “Ik  ben op een ongunstig moment geblesseerd geraakt”, zei Madueke na afloop bij ESPN. “Terugkeren is vaak hetzelfde doen. Wedstrijden spelen niet. Het was vervelend om geblesseerd te raken met zoveel grote wedstrijden op het programma. Ik ben heel blij om weer terug te zijn en gelukkig staan er de komende weken ook twee mooie wedstrijden voor de deur”, zei Madueke refererend aan de duels met Feyenoord en AZ.

Madueke was als vanouds beslissend. Met de 1-3 gooide hij de wedstrijd in het slot. “Het was een mooie goal en ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen vandaag”, zei hij terwijl hij zijn treffer op beeld terugzag. “Winnen en doelpunten maken, dat is perfect. We gaan ervoor om zo hoog mogelijk te eindigen dit seizoen.”

Dumfries vindt zege terecht
Aanvoerder Denzel Dumfries vond de zege van PSV verdiend. “We hadden genoeg kansen om het eerder af te maken”, zei hij verwijzend naar de kritiek op het spel van zijn ploeg in de tweede helft. “Bij vlagen lijden we nog onnodig balverlies, maar we maakten twee mooie doelpunten. Zoals wel vaker dit seizoen hadden dat er meer kunnen zijn. We vergeten de wedstrijd ‘dood’ te maken. Na rust laten we het vervolgens wat uit handen glippen. We kwamen overal een stapje te laat”, analyseerde Dumfries, die genoot van de rentree van Madueke. “Hij maakte een fantastische goal. Dat is kwaliteit.”