Madueke maakt indruk op Faber, droomdebuut Bergwijn

Madueke maakt indruk op Faber, droomdebuut Bergwijn
3 min

Weinig positiefs viel er te melden over het optreden van PSV tegen Ajax. In PSV in the picture zetten we publicaties van vandaag en gisteren op een rij.

‘Madueke en Ihattaren lichtpuntjes bij machteloos PSV’
Robin Jongmans van De Telegraaf noemt Noni Madueke en Mohamed Ihattaren als enige lichtpuntjes tijdens de verloren wedstrijd tegen Ajax (1-0). Hij ziet onbevangenheid in het spel van de tieners. ‘Dat met Madueke een andere onbevangen jongeling die wat teweegbrengt, verraadt in de eerste plaats zijn talent en aan de andere kant de onmacht bij de andere aanvallers van PSV. Net als Ihattaren liet hij bij vlagen zien dat hij de enige overgebleven speler van klasse te zijn. Al wilde hij misschien te graag te veel laten zien. Hij is piepjong, maar weet dat in de sportieve hiërarchie bij PSV nu al wordt verlangd dat hij de ploeg in dit soort duels bij de hand neemt’, aldus Jongmans.

Faber: ‘Als hij zo doorgaat, gaat hij des te eerder starten’
Ook trainer Ernest Faber was te spreken over de invalbeurt van Madueke. “We hebben met Noni een traject met Jong PSV nu even overgeslagen. Als hij zo doorgaat, des te eerder gaat hij starten in de basis. Hij is een topscorer in de jeugd, traint goed en wij zijn op zoek naar doelpunten. De kans is best groot dat we nu voor wat meer onbevangenheid gaan kiezen”, zegt Faber over de 17-jarige aanvaller. 

Unnerstall: ‘Ik had die bal over de zijlijn moeten schieten’
Lars Unnerstall liet twee gezichten zien tijdens de wedstrijd tegen Ajax. De Duitse doelman hield PSV met een aantal goede reddingen op de been, maar ging bij het enige doelpunt van de wedstrijd ook in de fout. Na het duel was Unnerstall schuldbewust. “Dat is mijn fout. Ik moet die bal over de zijlijn schieten. Maar het gebeurt, het is mijn fout. Daarna moet je verder”, zei hij na afloop tegen het Eindhovens Dagblad.

Lammers: ‘Te lang leek het of we er niet in geloofden’
Ook Sam Lammers werd na de wedstrijd om tekst en uitleg gevraagd door het ED. De 22-jarige aanvaller kon zijn stempel niet drukken tijdens het duel en werd na een uur vervangen door Konstatinos Mitroglou. “We hebben veel te weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Pas op het einde konden we op de helft van de tegenstander voetballen. Het is jammer dat we niet in een andere fase zitten. Zelf moet ik nog ritme opdoen, al voel ik wel dat ik iedere week nog beter word”, zegt Lammers.

Bergwijn trefzeker bij debuut Spurs tegen City
Tot slot een kijkje over de landsgrenzen, waar Steven Bergwijn kan terugkijken op een succesvol debuut bij Tottenham Hotspur. In de topper tegen regerend landskampioen Manchester City begon de aanvaller in de basis. Na een uur spelen maakte de Bergwijn zich direct groot door op fraaie wijze voor de 1-0 te zorgen. Dat gebeurde overigens vlak nadat een andere oud-PSV’er, Oleksandr Zinchenko, een rode kaart kreeg. Door een doelpunt van Heung-min Son eindigde het duel in 2-0 voor Spurs.