Maakt Dumfries weer het verschil?

Maakt Dumfries weer het verschil?
3 min

PSV vervolgt de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Groningen, een tegenstander waar de ploeg al jaren ongeslagen is. Lees hier de belangrijkste feiten en weetjes richting het aankomende duel.

Eerdere ontmoetingen
PSV is elf wedstrijden ongeslagen tegen FC Groningen in de Eredivisie. De laatste nederlaag dateert van 29 maart 2014. Toen verloor PSV thuis met 2-3. De laatste uitnederlaag was in datzelfde seizoen. Op 20 oktober 2013 wonnen de Groningers met 1-0 door een doelpunt van Filip Kostic. PSV won de laatste drie duels met FC Groningen. Eerder dit seizoen was PSV met 3-1 te sterk.

Productieve Dumfries
Denzel Dumfries was met twee doelpunten en drie assists direct betrokken bij vijf doelpunten tegen FC Groningen in de Eredivisie. Dat is voor de verdediger meer dan tegen iedere andere tegenstander. Vorig seizoen zorgde Dumfries voor het winnende doelpunt in de 1-2 overwinning op bezoek in Groningen. Daarnaast was de aanvoerder dit seizoen al bij acht doelpunten betrokken. Met zes goals en twee assists is dit het meest productieve seizoen voor de rechtsback.

 Bekijk hieronder de samenvatting van FC Groningen – PSV vorig seizoen.

Landstitel
PSV veroverde drie van de 24 landstitels op bezoek bij FC Groningen. In het seizoen 1988-1989 pakte PSV in de voorlaatste speelronde het kampioenschap. In Groningen eindigde dat duel in 1-2 door doelpunten van Gerald Vanenburg en Wim Kieft. Ook in 1992 was de kampioenswedstrijd in Groningen. Toen werd het 0-3. Kieft, Juul Ellerman en Stan Valckx verzorgden de treffers. De meest recente kampioenschap van PSV in Groningen was in 2003. Dat duel eindigde in 0-0. Voor PSV was dat precies genoeg om kampioen te worden en FC Groningen ontliep daardoor nacompetitie tegen degradatie.

Bekend terrein
Interim-trainer Ernest Faber speelde in 1994 elf wedstrijden voor FC Groningen. Later keerde hij als hoofdcoach terug bij de Groningers. Vanaf 2016 was hij twee seizoenen actief als trainer. Zondag keert Faber terug op voor hem bekend terrein. Als speler van PSV wist Faber slechts één uitduel met FC Groningen te winnen. In zijn tijd als trainer van FC Groningen eindigden de ontmoetingen met PSV telkens in een gelijkspel.

Oude club
Een andere speler die tegenover zijn oude club staat is Ramon Pascal Lundqvist. Hij speelde vier seizoenen voor PSV. Na een uitleenperiode van een half seizoen bij NAC Breda, vertrok Lundqvist afgelopen zomer naar FC Groningen. De middenvelder is dit seizoen clubtopscorer met vijf treffers. In de thuiswedstrijd van PSV dit seizoen zorgde de Zweed voor het enige Groningse doelpunt. Hij kan de vierde speler worden van FC Groningen die in beide duels met PSV in één seizoen scoort.

FC Groningen - PSV staat onder leiding van Serdar Gözübüyük en is zondag om 16.45 uur live te volgen op onze kanalen en op FOX Sports 1.

Oud-PSV'er Ramon Pascal Lundqvist scoorde eerder dit seizoen in het Philips Stadion Oud-PSV'er Ramon Pascal Lundqvist scoorde eerder dit seizoen in het Philips Stadion