Luuk de Jong ook tegen Roda JC van grote waarde

PSV heeft een einde gemaakt aan de reeks slechte resultaten op bezoek bij Roda JC Kerkrade. Een vol uitvak zag de ploeg van trainer Phillip Cocu met 0-3 winnen in Kerkrade. Luuk de Jong was met twee treffers van grote waarde voor PSV, dat Jorrit Hendrix al vroeg in de eerste helft zag afhaken met een blessure.

Willems bedient De Jong
Na een openingsfase zonder al te veel noemenswaardige momenten nam PSV in de 10e minuut de leiding. Willems mocht de bal na een afgeslagen hoekschop vogelvrij voorslingeren en vond, volgens beproefd recept, het hoofd van De Jong, die zijn 21e seizoenstreffer binnen knikte: 0-1. PSV controleerde de eerste helft vervolgens zonder echt doelrijpe kansen te creëren. De ploeg van Cocu hield de bal relatief eenvoudig in het bezit en werd zo af en toe gevaarlijk met schoten van afstand. Meest dreigend was een poging van Pröpper, zo op het halfuur. Zijn schot zeilde richting kruising, maar werd door de Roda-defensie net op tijd tot hoekschop verwerkt.

Pröpper beslist
In de openingsfase van de tweede helft zakte het spelniveau van PSV terug. De bal werd steeds minder in de ploeg gehouden en PSV moest zelfs toezien hoe Juric een beste kans op de gelijkmaker kreeg. In een fase dat de 1-1 in de lucht hing, nam De Jong PSV echter weer bij de hand. De aanvoerder, vorige week al uiterst belangrijk tegen Willem II, worstelde zichzelf bij de tweede paal vrij en zette PSV in de 59e minuut op aangeven van Narsingh op 0-2. Daarmee was het Limburgse verzet definitief gebroken. De thuisploeg drong nauwelijks nog aan en bood PSV de gelegenheid de bal van voet tot voet te laten gaan. Tien minuten voor tijd gooide Pröpper het duel definitief in het slot. De middenvelder prikte de bal van afstand in de uiterste hoek en tekende daarmee voor de 0-3 eindstand. Door de zege legt PSV de druk in de titelstrijd weer bij Ajax, dat zondag om 12.30 uur tegen FC Utrecht de koppositie weer kan terugveroveren.