‘Luc voelde zich de koning te rijk’

‘Luc voelde zich de koning te rijk’
3 min

De PSV Foundation roept in samenwerking met FC Robinstijn sinds 1998 elke thuiswedstrijd van PSV een FAN of the Match uit. Door het coronavirus is dat tijdens de eerste helft van het seizoen 2020-2021 niet mogelijk. Een uitgelezen kans om met een FAN of the Match uit het verleden terug te blikken. Deze week: de negenjarige Luc van Aaken.

Onzekere zomer
De zomervakantie zag er voor de familie Van Aaken in 2019 anders uit dan die van anderen. Luc werd erg ziek, waardoor de vakantie abrupt tot een einde kwam. Na een periode van onzekerheid en veel onderzoeken in het ziekenhuis, werd de ziekte van Lyme geconstateerd. Luc is een tijdje opgenomen geweest. Een pedagogisch medewerker van het ziekenhuis sprak tegen Luc de woorden: “Als je deze onderzoeken nog goed doet, weet ik wel iets leuks voor je bij PSV.”

Schot in de roos
Door die uitspraak ging Luc er uiteraard nog even vol tegenaan. Op 14 september 2019, de thuiswedstrijd tegen Vitesse, was hij FAN of the Match. Doordat het goed ging met Luc, kon hij live aanwezig zijn in het stadion en hoefde hij niet met een videorobot mee te kijken. Dat Luc ook nog eens tijdens dit duel FAN of the Match was, maakte het nog mooier. Een 5-0 overwinning op Vitesse en vijf doelpunten van Donyell Malen! “Het was prachtig, een geweldig initiatief van PSV en FC Robinstijn”, vertelt Eveline, de moeder van Luc.

Verbluft
“We hebben het er nog heel veel over”, zegt Eveline. “Al vanaf het moment dat we thuis werden opgehaald en Luc een pet, sjaal en shirt van PSV kreeg, was hij helemaal verbluft.” Eveline is zelf PSV-fan in hart en nieren, dus om haar zoon zo te zien gaf haar een speciaal gevoel. Wat Luc het mooiste vond? “Dat hij met de bal het veld op mocht lopen en na de wedstrijd op de foto mocht met de spelers vond hij echt fantastisch. De impact van alles kon je op zijn snoetje zien.”

Trots
Luc is nu weer helemaal de oude Luc. Sinds een aantal maanden is hij helemaal genezen en zit hij weer vol energie. Wanneer de bijzondere dag ter sprake komt, vertelt hij er altijd vol trots over. “Wij hebben de rondleiding door het stadion al gehad, hè mama”, is wat Luc meerdere malen zegt als vriendjes van hem vertellen dat ze het Philips Stadion ook zo mooi vinden en het graag eens van dichtbij willen zien. “De zomer van 2019 stond in het teken van Luc. Een uitje als deze is dan zo bijzonder”, sluit moeder Eveline af.

Er is nog altijd een FAN of the Match op afstand. Eén van de PSV'ers neemt iedere thuiswedstrijd een speciaal hiervoor gemaakt robotje mee het veld op wanneer het team het veld oploopt.

wedstrijden
tijdlijn
foundation
psvfoundation