Lovende kritiek Thomas, Mvogo houdt het vertrouwen

Lovende kritiek Thomas, Mvogo houdt het vertrouwen
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Koning blessuretijd
Maxi Romero redde de overwinning voor PSV in het duel met FC Emmen. Het is niet voor het eerst dat PSV een overwinning na de officiële speeltijd veiligstelt. Het doelpunt van de Argentijn betekende de twaalfde overwinning in de toegevoegde speeltijd sinds het seizoen 2010-2011, zocht Voetbal International uit. PSV is daarmee koploper. FC Twente volgt met tien doelpunten in de extra tijd die een overwinning opleverde. FC Groningen en Vitesse delen de derde plek, met zeven goals. PSV mag met recht ‘koning van de blessuretijd’ worden genoemd.

Perez lovend over Thomas
“Hij is het brein van PSV”, aldus Kenneth Perez in de uitzending van ‘Dit was het Weekend’ op FOX Sports over Ryan Thomas. “Hij doorziet zo vaak waar de bal gaat komen. Hij is ook heel balvast en goed in de passing. Ik denk dat hij een hele belangrijke speler wordt voor PSV”, besluit de Deen. Thomas speelde het gehele duel tegen FC Emmen mee als controleur.

Schmidt: Honderd procent overtuigd in Yvon
Na een ongelukkig moment tijdens de seizoensouverture tegen FC Groningen, ging Yvon Mvogo tegen FC Emmen weer de fout in bij de gelijkmaker van de club uit Drenthe. Desondanks houdt Hoofdcoach Roger Schmidt al het vertrouwen in de Zwitserse doelman. Voor de camera van FOX Sports zegt Schmidt: “Hij heeft nu wel twee fouten in twee wedstrijden gemaakt, dat is niet makkelijk voor hem. We zijn nog steeds honderd procent overtuigd in Yvon.”

Sterk optreden Max
Philipp Max staat in het Elftal van de Week van het Algemeen Dagblad. De krant geeft de linksback een 7,5 voor zijn optreden tegen FC Emmen. Max was misschien wel de belangrijkste speler aan de kant van PSV, want zonder zijn twee assists had de club met lege handen gestaan.

Rosario en Malen keren terug in voorselectie
Pablo Rosario en Donyell Malen zijn door interim-bondscoach Dwight Lodeweges opgenomen in de voorselectie van Oranje. De twee PSV’ers waren er tijdens de laatste interlandperiode niet bij. Naast Rosario en Malen zijn Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren ook opgenomen in de 38-koppige selectie. Ihattaren hoopt dit keer wel zijn eerste minuten in Oranje te gaan maken, nadat hij de vorige duels twee keer negentig minuten op de bank bleef zitten. Het Nederlands Elftal speelt twee uitduels in oktober. Op 11 oktober in Bosnië en Herzegovina en op 14 oktober wacht Italië in San Siro.