Levensgrote sfeeractie Mexico, Salcido geïnaugureerd

Levensgrote sfeeractie Mexico, Salcido geïnaugureerd
2 min

Voorafgaand aan het duel met Excelsior stond het Philips Stadion volledig in het teken van Mexico. Een levensgrote sfeeractie op de Noord-tribune was één van de hoogtepunten, waarmee PSV op symbolische wijze laat zien de banden met het Noord-Amerikaanse voetbalgekke land aan te willen halen.

Mexicaanse avond  
Tijdens en rondom de wedstrijd tegen de Rotterdammers waren er verschillende Mexicaanse activiteiten in het Philips Stadion. Die stonden allemaal in het teken van het ambassadeurschap van Carlos Salcido en Francisco ‘Maza’ Rodriguez. Beiden werden door algemeen directeur Toon Gerbrands en Mauricio Torres Córdova Chargé d’Affaires van de Mexicaanse ambassade officieel benoemd tot ambassadeur van PSV in Mexico. Salcido was bij de benoeming aanwezig en werd door het Philips Stadion later luidkeels toegezongen. De oud-spelers, beiden nog actief in hun vaderland, gaan een prominente rol spelen bij het verstevigen van de relatie tussen PSV en Mexico.

De speld waarmee Carlos Salcido officieel werd beëdigd als ambassadeur van PSV De speld waarmee Carlos Salcido officieel werd beëdigd als ambassadeur van PSV

‘Ontzettend vereerd’
Na afloop van de wedstrijd stond de Mexicaanse verdediger verschillende media te woord om aan te geven hoe bijzonder hij de dag vond. “Ik ben ontzettend vereerd met deze benoeming. Ik heb hier vier geweldige jaren gehad. Prijzen gewonnen, veel gespeeld en herinneringen gemaakt”, vertelde Salcido eerder ook al aan de fans in het stadion. “Ik ben ontzettend trots omdat ik nog altijd een geweldig gevoel bij PSV heb en vind het heel mooi om PSV nu in Mexico te mogen vertegenwoordigen.”

Winnaars actie AeroMexico
Naast Salcido nodigde PSV ook vier Mexicanen uit om PSV - Excelsior bij te wonen vanuit bijzondere vliegtuigstoelen aan de rand van het veld. De stoelen, van partner AeroMexico, waren van alle gemakken voorzien en voor- tijdens en na de wedstrijd werden de fans getrakteerd op drinken en eten. De winnaars van de actie die mede mogelijk is gemaakt door AeroMexico ontvingen tevens PSV-shirts en ontmoetten oud-PSV’ers onder wie Salcido.