Kopkracht Malen wapen, linkervoet Dumfries ‘goed gekruid’

Kopkracht Malen wapen, linkervoet Dumfries ‘goed gekruid’
2 min

Na eerder al tegen PEC Zwolle scoorde Donyell Malen ook tegen ADO Den Haag met zijn hoofd. Ditmaal een heel belangrijke want met zijn 3-1 besliste hij de wedstrijd. “Ik kan best aardig koppen”, lachte Malen bij FOX Sports.

‘Luuk en ik voelen elkaar aan’   
“Het is de enige overeenkomst tussen mij een Luuk (de Jong, red.)”, vervolgde hij daarna. “We (De Jong en Malen, red.) voelen elkaar wel goed aan. Het was de eerste keer dat hij een beetje achter mij stond. Het ging goed.”

Met zijn kopkracht verbaasde Malen zijn directe tegenstander en keeper Zwinkels, die de bal al vallend uit zijn doel probeerde te graaien. “Ik kan best aardig koppen. Het was een goeie voorzet, dat doen we vaker op de training en je ziet dat het zich uitbetaalt.”

‘Goed gekruid’
Ruim een uur eerder mocht PSV al juichen dankzij Denzel Dumfries. De back zette PSV na een fraaie actie op 1-0. Notabene met zijn mindere linkervoet. ‘Ja die is ook goed gekruid”, zei Dumfries nadat hij werd gevraagd over het spreekwoordelijke buskruit in zijn benen. “Hij zat er goed in. Ik dacht ik schiet maar gewoon. Een mooi moment. Nu ik het zo zie is het wel genieten.”

De derde doelpuntenmaker, Luuk de Jong, scoorde net als Malen met zijn hoofd. “Op de training heeft hij geen kans, dat weet Luuk ook”, lachte Dumfries nadat hij gevraagd werd naar de kopkracht van De Jong. “Ik vraag hem weleens of hij hoofdpijn heeft, Luuk kan zo goed en zo veel koppen. Dat is echt niet normaal.”