Koch: 'Angeliño maakte bij ons al het verschil'

Koch: 'Angeliño maakte bij ons al het verschil'
3 min

Elf jaar oud was Menno Koch toen hij de amateurs van RKSV Heeze inruilde voor PSV. De verdediger leerde De Herdgang kennen als zijn broekzak, doorliep verschillende jeugdelftallen en sloot daarna in 2013 aan bij Jong PSV. Een jaar later debuteerde hij in PSV 1. Tot een echte doorbraak in Eindhoven kwam het, mede door blessureleed, nooit. Inmiddels is de stopper aanvoerder van provinciegenoot NAC Breda. PSV.nl sprak hem in aanloop naar het duel van zaterdagavond.

In competitieverband speelde Koch namens NAC al twee keer eerder tegen PSV. Vorig jaar augustus gebeurde dat voor het laatst, toen werd het in Breda 1-4. “Ik herinner me nog dat wij tot de zestigste minuut aardig meededen en helemaal niet slecht speelden. NAC doet het de laatste jaren sowieso vaak goed tegen PSV. Voor mij zullen het ook altijd speciale duels blijven. Ik kwam als jonge jongen bij de club en ik ken er nog altijd veel mensen. PSV blijft altijd een plekje in mijn hart hebben.”

Vuurogen
De geboren Heezenaar volgt zijn voormalige werkgever nog altijd op de voet. Hij was onder de indruk van het spel van PSV tegen Ajax. “Je zag continu het vuur in de ogen van de PSV-spelers, ze bleven maar gaan. Ook toen het al 3-0 stond gingen ze maar door. Ze komen over als een heel volwassen ploeg, daar ben ik wel van onder de indruk.” Koch woont nog altijd in Eindhoven, maar ook in Breda voelt hij zich uitstekend op zijn plek. “Ik heb het heel erg naar mijn zin. NAC is echt een warme, fijne club.”

Enthousiast over Angeliño
De 24-jarige verdediger miste een groot deel van vorig seizoen door een slepende knieblessure. Hij kwam tot slechts dertien eredivisieduels. In al die wedstrijden speelde hij samen met Angeliño, tegenwoordig linksback bij PSV. De Spanjaard miste afgelopen seizoen geen seconde. Koch was en is onder de indruk van zijn voormalig ploeggenoot.

“Angeliño is een heel talentvolle en leergierige jongen, echt een geweldige speler. Hij maakte bij ons al het verschil met individuele, vaak aanvallende acties. Toen ik vernam dat PSV interesse in hem had dacht ik ook direct dat het een goede club voor hem zou zijn. Ik sta er niet van te kijken dat hij zich zo snel heeft aangepast, hij en PSV passen erg goed bij elkaar.”

Willems
De voormalig jeugdinternational van Oranje is lovend over Angeliño’s kwaliteiten. “Hij is erg aanvallend ingesteld. Misschien kan hij zelfs wel beter aanvallen dan verdedigen, hij denkt altijd vooruit. Je ziet nu al dat hij een sterk duo vormt met Luuk de Jong zoals Jetro Willems dat ook altijd met Luuk had.

Avondje NAC
NAC bungelt met drie punten uit zes wedstrijden onderaan de ranglijst. De Bredanaars staan zeventiende en met even zoveel tegendoelpunten hebben ze de meest gepasseerde verdediging van de Eredivisie. Koch put hoop uit resultaten uit het verleden. “Een ouderwets lastig avondje NAC moet het wel worden, ja. Het wordt uiteraard lastig, maar we gaan niks cadeau geven. Wij spelen in eigen huis, dan moet je het ook laten zien. Aan het einde van de rit zien we wel waar het op uitdraait.”