Knokkend Jong PSV pakt punt tegen Roda JC

Knokkend Jong PSV pakt punt tegen Roda JC
2 min

Op PSV Campus De Herdgang heeft Jong PSV na een goede tweede helft een punt uit het vuur gesleept tegen Roda JC.

Met de terugkerende Amar Catic in de basis begon de ploeg stroef aan de wedstrijd. Wel was het de Bosniƫr die het eerste schot op doel loste, maar hij zag deze gered worden door doelman Muyters. Aan beide kanten vielen er weinig kansen te noteren. Jong PSV was dreigend via Catic, maar tot een doelpunt leidde dat niet. Roda JC wist wel te scoren. In de 26e minuut kwam de bal na een mislukt schot voor de voeten van Ugbo. En de spits wist Van de Meulenhof te passeren.

Verdiend punt
In de tweede helft begon Jong PSV sterk. De ploeg van Peter Uneken ging op zoek naar de gelijkmaker en vond deze ook. Na een klein uur kwam de bal via Daverveld bij Ngonge terecht en de Belgische aanvaller schoot laag over de grond in de verre hoek binnen. Roda JC zette daarna meer druk op de Eindhovense defensie, maar dankzij goede ingrepen van Van de Meulenhof wist Jong PSV het doel schoon te houden in de tweede helft. Ngonge, Sidibe en Daverveld waren in de omschakeling nog gevaarlijk, maar geen van allen wist het net te vinden. Ook in de slotfase, waar Roda de druk opvoerde, hield de ploeg stand en pakte het verdiend een punt.

Opstelling Jong PSV:
Van de Meulenhof; Teze (46/De Haas), Soulas, Daverveld, Theunissen (85/Zeegers); Gomes, Schoonbrood, Ledezma; Ngonge, Catic (46/Sidibe), Mendonca.