Kan PSV zijn oude vorm in Tilburg hervinden? Alles over PSV - Willem II

Kan PSV zijn oude vorm in Tilburg hervinden? Alles over PSV - Willem II
3 min

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. Zondag gaat PSV op bezoek bij Willem II. In Tilburg heeft PSV het de afgelopen jaren lastig gehad. Nu de strijd om de tweede plek nog altijd in volle gang is, zal het die reeks moeten doorbreken.

Onderling resultaat
Het is de negentigste keer dat PSV Willem II ontmoet in de Eredivisie. Van de afgelopen 89 keer won PSV er 65. (65-12-12). Alleen FC Utrecht verloor in de Eredivisie vaker van PSV. Van de voorgaande vijf uitduels in Tilburg won PSV er één. Op 10 maart 2018 verloor PSV met 5-0 in het Koning Willem II Stadion. Het was de grootste nederlaag van PSV in de Eredivisie in meer dan 53 jaar. Voor die reeks van vijf wedstrijden, won PSV negen opeenvolgende uitduels van Willem II. Eerder dit seizoen werd er met 3-0 gewonnen in het Philips stadion. Philipp Max, Mario Götze en Donyell Malen waren toen trefzeker.

Strijd bovenin
Met nog drie speelronde te gaan staat PSV nog altijd op een tweede plek. Daar bevindt het zich namelijk al sinds speelronde 19 (26-28 januari). Het staat momenteel nog één punt voor op AZ, maar kan wel een beter doelsaldo overleggen. Van de laatste elf Eredivisieduels verloor PSV slechts één keer (W6-G4-V1). Dat gebeurde op 28 maart in Alkmaar toen AZ met 2-0 te sterk was. In totaal verloor PSV vier keer seizoen, waarvan drie op vreemde bodem.

Jubilea
Pablo Rosario kan zijn 100e Eredivisiewedstrijd voor PSV spelen. Van zijn huidige teamgenoten bereikte nog niemand dat aantal. Nick Viergever heeft de meeste wedstrijden in het Nederlands betaald voetbal gespeeld. Hij kan zondag zijn 300e wedstrijd spelen.

Oude bekende
Bij Willem II staan ook een aantal bekende namen onder contract. Robbin Ruiter speelde vorig seizoen één Eredivisieduel voor PSV. Dat gebeurde op 6 oktober 2019 toen er met 4-1 werd gewonnen van VVV-Venlo. Hoofdtrainer Željko Petrović kwam twee seizoenen in actie voor PSV. In die periode werd hij één keer landskampioen (1996-1997) en pakte hij twee keer de Johan Cruijff Schaal (1996, 1997).