Kampioen PSV verliest haast nooit van promovendi

Kampioen PSV verliest haast nooit van promovendi
2 min

Met Fortuna Sittard treft PSV zaterdag de eerste van drie promovendi die de Eredivisie dit jaar telt. Als regerend kampioen verloor PSV slechts één van de laatste 53 eredivisieduels met promovendi. Ruim twintig jaar geleden was enkel MVV met 2-1 te sterk.

47 zeges  
Van de andere 52 ontmoetingen met ploegen die promoveerden naar de Eredivisie won PSV er liefst 47. De cijfers die PSV kan overleggen met Fortuna Sittard zijn niet veel minder indrukwekkend. In het Fortuna Sittard Stadion staan beide ploegen om 20.45 uur voor de 39e keer tegenover elkaar. Van de voorgaande 38 ontmoetingen werden er 28 gewonnen. Zesmaal deelden PSV en de Limburgers de punten en viermaal won Fortuna Sittard.

Back in History: 1999
Eén van die nederlagen vond iets minder dan twintig jaar geleden plaats en kende een bizar scoreverloop. In 1999 verloor PSV, ondanks een wonderschone treffer van Luc Nilis met liefst 6-4 van de ploeg uit Sittard. Uitgerekend de van PSV gehuurde Wilfred Bouma eiste namens Fortuna een hoofdrol op door de 1-0 voor te bereiden en de 2-0 zelf te maken.