Kampioen | Jong PSV Vrouwen bekroont sterk seizoen met landstitel in Utrecht

Kampioen | Jong PSV Vrouwen bekroont sterk seizoen met landstitel in Utrecht
2 min
Vrouwen

Op Sportpark Zoudenbalch vierden de meiden van Jong PSV Vrouwen zaterdag het behalen van het kampioenschap. Zij en gaven hun winterkampioenschap een vervolg met een definitieve landstitel na een klinkende zege op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht.

Het was tot op het laatste moment spannend, omdat achtervolger Jong Ajax Vrouwen eenzelfde aantal punten had verzameld tot aan de voorlaatste speelronde. Na het laatste fluitsignaal stond er een 0-4 eindstand op het scorebord in Utrecht en de concurrentie speelde met 4-4 gelijk. Daardoor bleven de dames van trainer Mark den Brok op doelsaldo én puntenaantal boven de achtervolgers. "Na een leerzaam jaar hebben we wederom het ultieme doel behaald. Super trots op alle speelsters en onze staf", zei hij na afloop.

De meiden incasseerden slechts acht tegentreffers in tien competitieduels en dat is het laagste aantal van alle teams in de competitie. Daar staan 24 doelpunten tegenover. De driepunter in de Domstad leverde de zevende zege op in de voorjaarscompetitie.

Indrukwekkend seizoen
Jong PSV Vrouwen begon voortvarend aan de voorjaarscompetitie door in de eerste speelronde met 4-0 te winnen van Jong ADO Den Haag. De driepunter werd opgevolgd met een minimale zege op Jong FC Twente (1-0) én een vierklapper tegen concurrent Jong Ajax (0-4). Op bezoek bij Jong Feyenoord Vrouwen werd het 2-2 en dat betekende het eerste puntenverlies van het seizoen.

In de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht werd voor de derde keer van het seizoen de volle buit gepakt, want het treffen met de Domstedelingen eindigde in een 2-0 overwinning. Na een remise tegen Jong ADO Den Haag en een uitzege in Enschede (1-3) werd het kampioensfeestje door een 0-3 nederlaag tegen Jong Ajax uitgesteld. Na een 2-0 zege op Jong Feyenoord gingen de meiden van FC Utrecht voor de tweede keer dit seizoen over de knie, waardoor de landstitel een feit is.