Jubileum | Mauro Júnior kwam honderd keer in actie voor PSV-1

Jubileum | Mauro Júnior kwam honderd keer in actie voor PSV-1
2 min
PSV1

Mauro Júnior speelde in het uitduel tegen Sevilla FC zijn honderdste duel voor PSV-1. De Braziliaan kwam in 2017 naar PSV. Via Jong PSV en een periode op huurbasis bij Heracles Almelo groeide hij uit tot een vaste speler van de A-selectie.

Het manusje-van-alles ontvangt vooraf aan het thuisduel tegen FC Twente zijn jubileumshirt. Als hij daarna in actie komt is het zijn 103e wedstrijd voor PSV-1. In die periode heeft hij zeven doelpunten gemaakt en er nog eens veertien aangegeven. Aanvankelijk kwam hij als middenvelder bij PSV, maar door de jaren heen is hij uitgegroeid tot een alleskunner. De laatste tijd wordt hij regelmatig ingezet als vleugelverdediger. 

Debuut

Mauro Júnior volgde in de zomer van 2013 verschillende trainingsstages bij PSV. De middenvelder speelde zelf in de jeugd van Desportivo Brazil, waar hij in 2017 debuteerde in het eerste elftal. In juni van dat jaar tekende hij een contract bij PSV. Hij was toen net achttien jaar oud. Drie maanden later maakte Mauro zijn debuut bij PSV 1. Na een half uur binnen de lijnen scoorde hij zijn eerste doelpunt al.