Jubilaris De Jong vooral blij met zege

Jubilaris De Jong vooral blij met zege
2 min

Luuk de Jong maakte zondagmiddag zijn honderdste doelpunt in het shirt van PSV, maar was na afloop vooral blij dat PSV de punten in Eindhoven hield. “Wie de goals maakt, maakt mij niet uit. Als we maar winnen”, zei hij bij FOX Sports.

“Voor mij is de overwinning altijd het belangrijkste”, vertelde hij al eerder. Daarna blikte De Jong terug op zijn honderdste treffer in het shirt van PSV, die kenmerkend voor hem van zijn hoofd ging. “Het enige wat ik kon doen was die bal verlengen. Ik probeerde er een beetje gevoel in te leggen zodat ‘ie over de keeper heen viel. Ik keek om en zag de bal erin liggen”, aldus De Jong, die van de honderd treffers er 44 met zijn hoofd maakte, er 37 met rechts en 19 met links.

Later in de wedstrijd maakte hij ook zijn 101e en 102e. “We willen dominant spelen en blijven altijd doorgaan. Ik vond ons na rust overtuigend spelen. Met veel mogelijkheden en veel kansen. Het lukt niet altijd omdat we proberen er zo snel mogelijk uit te komen, maar het is mooi dat we wel met 5-0 winnen.”

Gemengde gevoelens bij Van Bommel
Mark van Bommel hield een gemengd gevoel over aan de zege op Fortuna Sittard en dat had grotendeels te maken met het uitvallen van Steven Bergwijn. De aanvaller schreeuwde het uit van de pijn nadat hij bij een duel verkeerd terecht leek te komen en verliet per brancard het veld. "Het is even afwachten, hij is nu in het ziekenhuis", zei de hoofdcoach.

Verder vond Van Bommel zijn team vooral voor rust slordig. "We bleven niet in onze formatie spelen en veel passes waren niet goed. Na rust, toen Gakpo erin kwam, ging het beter. Hij bracht er wat meer leven in en na de 2-0 grepen we de controle over de wedstrijd. Dan zie je dat we heel goed kunnen voetballen en mooie treffers maken."